Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:50Observator Special

Probele orale de la Bacalaureat se anulează! Fără examene de competențe în acest an!

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul Bacalaureatului se anulează în acest an. Această măsură a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern prin Ordonanța de urgență, a anunțat Ministerul Educației.

Probele orale de la Bacalaureat se anulează! Fără examene de competențe în acest an!

Potrivit Ministerului Educației, pentru anul școlar 2019-2020, vor fi anulate probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale.

Ministrul Educației mai schimbă o regulă importantă la Evaluarea Națională: Cum vor fi supravegheați elevii la examene

Acestea se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

Măsura a fost adoptată în Ordonanța de Urgență prin care a fost reglementată și gratuitatea transportului acordat elevilor.

Ministrul Educației, Monica Anisie, va urma, în cursul zilei, să clarifice măsurile adoptate în ședința Executivului de joi.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari