Căutare Live

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Ce se va întâmpla cu elevii cu temperatură de peste 37,3, în ziua examenului

Ministerul Educației a propus două soluții pentru elevii care, în zilele în care vor trebui să susțină probe la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională, vor avea temperatură de peste 37,3.

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Ce se va întâmpla cu elevii cu temperatură de peste 37,3, în ziua examenului

Hepta

Acești elevi, cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius, în zile cu probe ale Evaluării Naționale sau Bacalaureatului, ar putea susține examenele fie într-o sală izolată, fie mai târziu.

„Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că dacă se depășește temperatura de 37,3 este bine să nu intre în școală elevul sau cadrul didactic. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că la persoanele care au temperatura de 37,3 trebuie reluată măsurarea după o perioadă de 2-5 minute”, a spus ministrul Educațiie, Monica Anisie, la Digi24.

Bacalaureat 2020. Calendarul a fost modificat! Schimbările ce au fost făcute, din cauza pandemiei de coronavirus. Cum arăta inițial

Ministrul Educaţiei a explicat că există o soluţie pentru cei care vor să dea examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională având temperatură mai mare decât cea admisă.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a spus Monica Anisie.

Condiții excepționale pentru redeschiderea școlilor! Cum arată sălile de clasă - VIDEO

După ce a fost instituită starea de alertă în România, în contextul pandemiei de coronavirus, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au dat un ordin comun în care se spune că în unitățile de învățământ „nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius”.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Încă un focar de coronavirus?! Copiii cu rujeolă, depistați pozitiv pentru coronavirus. Aproape 100 de persoane au fost ...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri