Antena Căutare

Bărbat suspect de coronavirus, ținut cinci ore într-o ambulanță. Motivul pentru care omul nu a fost transportat la UPU Deva

Situație halucinantă la Deva, unde un bărbat suspect de coronavirus a fost ținut ore în șir într-o ambulanță SMURD, fără să fie preluat de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din oraș.

Bărbat suspect de coronavirus, ținut cinci ore într-o ambulanță. Motivul pentru care omul nu a fost transportat la UPU Deva
Bărbat suspect de coronavirus, ținut cinci ore într-o ambulanță. Motivul pentru care omul nu a fost transportat la UPU Deva

Conform presei locale, autoritățile au justificat această situație prin faptul că nu fusese dezinfectată camera specială în care sunt duși bolnavii de coronavirus.

Ba mai mult, potrivit reprezentanților Asociației Salvital Hunedoara, paramedicii civili de la Simeria au intervenit la acest caz fără să aibă costume speciale de protecție, ci combinezoane de unică folosință și măști de protecție cumpărate de magazin de bricolaj.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 217! S-au vindecat 19 persoane!

Bărbatul are 51 de ani, este din comuna Hărău, Hunedoara și a solicitat ajutor luni după-amiază şi a relatat echipajului de paramedici că mai fusese la UPU Deva în cursul zilei de luni, însă a fost trimis acasă.

”Pacientul a stat în ambulanţă cu masca de oxigen, simţindu-se din ce în ce mai rău, până la ora 21 şi 49 minute, iar paramedicii SMURD au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă să-i amelioreze situaţia. Pacientul a fost preluat de tura de noapte din UPU, la ora 21 şi 49 min, după ce a aşteptat în jur de cinci ore în ambulanţa SMURD. Cei care i-au fost alături şi i-au acordat îngrijiri în această perioadă au fost paramedicii, care au pus mai presus datoria de a salva vieţi decât teama de a se infecta”, se arată într-un comunicat al Asociației Salvital.

Alertă în Suceava. Un bărbat infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 1.000 de persoane. Omul a dat petreceri la întoarcerea din Belgia

217 persoane infectate cu noul coronavirus, în România

Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus în România a crescut la 217.

Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Doi brutati români din Italia oferă pâine gratis bătrânilor de lângă Roma: „Suntem datori să îi ajutăm. Oamenii sunt bun... Convoiul de români care a tranzitat Ungaria a ajuns în ţară. La Nădlac au fost deschise 10 artere de control. 2.500 de p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x