Un bebeluș a murit la două zile după naștere. Familia acuză medicii: ”Au așteptat prea mult și a fost prea târziu!” Femeia era la prima sarcină și abia aștepta să devină mamă

Acuzaţii grave le sunt aduse medicilor de la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, după ce un copil a murit la două zile de la naştere. Rudele mamei de 42 de ani care şi-a pierdut bebeluşul spun că operaţia de cezariană nu ar fi fost făcută la timp. De cealaltă parte, însă, medicii susţin însă că starea fătului a fost atent monitorizată şi s-a intervenit conform protocoalelor.

Gravida de 42 de ani era la prima sarcină şi a ajuns cu o ambulanţă joi noaptea la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, după ce i s-a rupt apa. A fost preluată de medici şi i s-au făcut analizele.

”Pacienta a venit la spital fără dureri. În urma internării, aceșteia i s-au făcut analizele de rutină. Atât la analize de laborator, ca şi la monitorizarea topografică şi cardiotopografică a bebeluşului, totul a evoluat în parametri normali, urmând să aşteptăm, declanşarea normală a travaliului.”, a declarat Cristian Tibea, șef Obstetrică-Ginecologie a Spitalului de Urgență Alba Iulia, potrivit Observator.

„DSP ne împinge să comitem malpraxis”. Medicii se revoltă! Ce au fost obligați să facă, în cazul pacienților COVID-19

A doua zi însă după-amiază, gravida a început să se simtă rău. Când ritmului cardiac al copilului a scăzut, femeia a fost dusă în sala de operaţie.

”Orice act chirurgical pe care îl efectuăm trebuie să fie bazat pe o indicaţie medicală. În cazul ei indicaţia a fost cezariană de urgenţă datorită braticardie fetală. Până în momentul în care s-a decelat barticardia fetală totul a fost în parametri normali.”, a precizat medicul.

Copilul a primit nota 2 la naștere și a fost transferat de urgenţă cu un elicopter la Spitalul Județean din Oradea. A murit însă după nici două zile de la naştere. Familia îndurerată acuză acum medicii că nu au intervenit la timp.

Însărcinată în șapte luni, COVID-19 pozitivă, lăsată să moară! Medicii din Timișoara rup tăcerea: „Suntem oameni, nu gunoaie”

”A ajuns pe la 2.00 și până dimineața nu i-au făcut nimic. A fost prea târziu pentru bebeluș”, a declarat soțul îndurerat.

”Când o femeie de 42 de ani, care e la prima sarcină, aştepţi 24 de ore ca să se dilate sau să poată naşte natural, nu se poate aşa ceva.”, a precizat și cumnatul femeii.

Acum rudele femeii spun că vor să depună plângere la Colegiul Medicilor şi să meargă în instanţă.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri