Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Însărcinată în șapte luni, COVID-19 pozitivă, lăsată să moară! Medicii din Timișoara rup tăcerea: „Suntem oameni, nu gunoaie”

În cea mai mare criză medicală cu care se confruntă România, acuzaţii grave de malpraxis vin, culmea, chiar din partea medicilor. O femeie însăcinată în şapte luni şi infectată cu coronavirus a murit în timp ce era transferată de la Arad spre Timişoara. Managerul spitalului care a primit-o consideră cazul revoltător şi halucinant şi dă vina pe colegii săi din Arad.

Însărcinată în șapte luni, COVID-19 pozitivă, lăsată să moară! Medicii din Timișoara rup tăcerea: „Suntem oameni, nu gunoaie”

„Am avut şi eu o familie. Mai am acum o familie? Înapoi nu mai poate să mi-o aducă. Asta e România. Ai pile, trăieşti, n-ai pile, eşti mort.”

Este mărturia încărcată de revoltă şi durere a unui bărbat care şi-a pierdut soţia şi copilul nenăscut.

„Este vorba de două vieţi omeneşti, nu doar de una. Vorbim de o mamă însărcinată şi de făt, care poate puteau fi salvaţi”, a spus Raul Pătrașcu, manager spitalul județean din Timișoara

Femeia de 39 de ani era însărcinată în şapte luni când a fost diagnosticată cu Covid 19. Marţi, în 28 iulie, a ajuns la spitalul din Arad cu simptome uşoare. Dar în mai puţin de două zile, a fost transferată în secţia de Terapie Intensivă. Boala avansase fulgerător.

„Ea este ventilată pe mască de oxigen, după care urmează, în cursul nopţii de 29, absolut toată noaptea este respirată non-invaziv pe mască CPAC, alternând la creşterea saturaţiei cu mască de oxigen”, a declarat Teodora Olariu medic sef sectie ATI 2 a Spitalului Municipal Arad.

Dimineaţă, medicii din Arad decid să fie transferată la Timişoara cu o ambulanţă SMURD. Dar până acolo, femeia intră în stop cardiorespirator. De patru ori! O dată pe drum, iar de trei ori în Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a şi decedat.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara crede că pacienta ar fi putut să supravieţuiască, dacă la Arad ar fi fost tratată corect.

„O intubare facută la timp ar fi facut diferenţa. Nu înţelegem de ce nu au făcut-o la Arad şi ne revoltă acest caz. Având în vedere că era gravidă şi hipoxică şi cu insuficienţă respiratorie e revoltător că intubarea s-a făcut pe ambulanţă, nu inainte”, a adăugat managerul spitalului din Timișoara.

Potrivit medicilor, un pacient trebuie să fie intubat atunci când saturaţia de oxigen scade sub 80%. Doctorul anestezist care a supravegheat femeia în Arad are o altă variantă.

„Nu puteam să intubez o bolnavă cu care discutam, cu care vorbeam, care-şi dorea să plece acasă. Modul cum a fost transportată. mai departe, nu ţine de mine”, a mai spus medicul anestezist.

Totuşi, cazul a deshis patru anchete. Direcţiile de Sănătate Publică din ambele judeţe şi Poliţia veriifică ce s-a întâmplat.

Femeia lasă în urmă un copil de 16 ani. Soţul femeii spune că sunt singuri izolaţi acasă şi că niciun reprezentant al DSP nu i-a sunat până acum.

„Îmi pare rău şi mă doare. Trebuiau să-mi zică de prima dată: "Domnul Balea, soţia nu mai are şansă." Nu că este şi în câteva ore, să-mi zică că a murit. Hai să fim oameni, nu animale sau gunoaie”, a spus Vasile Balea, soțul femeii.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro