Becurile cu halogen vor fi interzise în Marea Britanie. Care e motivul și de când intră în vigoare legea

Becurile LED, de regulă, au o viață mai îndelungată decât cele cu halogen și produc aceeași cantitate de lumină, dar folosing cu 80% mai puțin curent electric, fiind becuri economice.

Becurile LED, de regulă, au o viață mai îndelungată decât cele cu halogen și produc aceeași cantitate de lumină, dar folosing cu 80% mai puțin curent electric, fiind becuri economice.

Shutterstock

Începând din luna septembrie a acestui an, în Marea Britanie, va fi interzisă vânzarea de becuri cu halogen, a anunțat Departamentul pentru Energie.

Tocmai de aceea, companiile care produc becuri ce consumă mai puțină energie electrică vor fi mult mai accesibile pentru publicul larg, acestea devenind prioritare pentru locuitorii Marii Britanii. Astfel, după calculele specialiștilor, facturile la energia electrică ar putea scădea cu 75 de lire pe an.

Marea Britanie a început deja să promoveze vânzarea becurilor economice încă din 2018 și în prezent aproximativ 2/3 din toate becurile vândute în Anglia sunt becuri LED.

De când intră în vigoare noua lege cu privire la interzicerea becurilor cu halogen

Cu toate acestea, noua lege îi obligă pe vânzători să scoată de la vânzare becurile cu halogen de la 1 septembrie 2021.

Citește și: Adio burgeri și cartofi prăjiți așa cum îi știai! Legea care schimbă industria fast-food-ului. Producătorii nu vor mai avea voie să adauge aceste ingrediente

Becurile LED au o durată de viață mai lungă decât cele tradiționale, până la aproximativ 5 ani. Locuitorii din Marea Britanie care au achiziționat deja mai multe becuri cu halogen nu vor fi forțați să nu le mai folosească. Cu toate acestea, când becurile se ard, ei nu vor mai putea să le înlocuiască tot cu becuri cu halogen, ci cu becuri LED.

Noua lege va fi aprobată luna aceasta și își propune să înlăture în totalitate toate becurile cu halogen de pe piața din Marea Britanie până în septembrie 2023. De asemenea, și ledurile tubulare, folosite de regulă în birourile marilor companii vor fi înlocuite.

Noile etichete vor simplifica felul în care eficiența energetică este ilustrată pe ambalaj, pe o scară de la A la G, iar notațiile A+, A++ și A+++ vor dispărea.

Care e motivul pentru care Marea Britanie a apelat la această lege

După noul sistem de notare a puterii becului, foarte puține becuri vor fi în clasa A, ajutându-i astfel pe consumatori să aleagă becuri eco-friendly pentru a proteja mediul.

Începând cu 1 septembrie, nici filamentele de becuri cu halogen nu vor mai fi disponibile pe rafturi. Acest tip de filamente sunt responsabile pentru un consum mare de energie la nivel anual, aproximat de specialiști la 100.000 de tone de deșeuri electrice.

Citește și: Animalul care nu mai este protejat de lege după mai bine de 45 de ani. Ce se va întâmpla cu specia care era pe cale de dispariție

Anne-Marie Trevelyan, Ministrul Energiei din Marea Britanie, a declarat:

“Vrem să scoatem de pe piață pentru totdeauna vechile becuri cu halogen care nu sunt eficiente pentru a putea să ajungem mai rapid la folosirea becurilor LED, care înseamnă mai puțină pierdere de enrgie și un viitor mai curat pentru Marea Britanie”.

Lord Martin Callan, Ministrul pentru Schimbări Climatice din Marea Britanie, a mai zis:

“Dacă becurile cu halogen nu vor mai fi folosite și vom apela la cele cu LED care au viață mai îndelungată și dau la fel de multă lumină și sunt și mai ieftine pe termen lung, atunci acesta este un alt mod prin care împiedicăm evoluția schimbărilor climatice”.

În curând, mai multe state din Uniunea Europeană vor apela la folosirea becurilor economice în defavoarea celor cu halogen pentru a promova ideea unui mediu mai curat.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri