Antena Căutare

Bilanţ îngrijorător. Hotelierii sunt nevoiţi să arunce zilnic, tone de mâncare la gunoi

În plin sezon turistic, sute de angajaţi în restaurantele de pe litoral muncesc de dimineaţa până seara aşa încât clienţii să fie mulţumiţi şi să revină acolo. Acolo se rulează cantităţi impresionante de mâncare: mii de ouă, tone de legume şi sute de litri de ciorbă care ajung pe mesele turiştilor.

În plin sezon turistic, sute de angajaţi în restaurantele de pe litoral muncesc de dimineaţa până seara aşa încât clienţii să fie mulţumiţi şi să revină acolo. Acolo se rulează cantităţi impresionante de mâncare: mii de ouă, tone de legume şi sute de litri de ciorbă care ajung pe mesele turiştilor.

Satisfacţia bucătarilor de a-i vedea pe turişti mulţumiţi e umbrită însă de un bilanţ îngrijorător. La finalul zilei, într-un singur hotel se aruncă două tone de mâncare!

Bucătăria unui hotel all inclusive din Mamaia e ca o fabrică de mâncare. 150 de angajaţi lucrează încă de la șase dimineaţa. Se frământă chifle, se taie brânzeturi, se întorc omlete şi se curăţă legumele. Este nevoie de 50 de kilograme de ardei tocat, practic toată ziua, asta fac.

În fiecare zi, bucătarii pregătesc 400 de litri de supe şi ciorbe. Aprovizionarea se face cu camioanele. Cât să ajungă pentru cei 700 de turişti.

Rezultatul muncii lor arată aşa: zeci de tăvi şi platouri pline.

29 de hoteluri de pe litoralul nostru concurează cu bulgarii şi turcii în oferte all inclusive în acest sezon, dublu faţă de anul trecut.

Băuturi alcoolice, bere, o tărie, un vin şi, pe lângă asta, la o familie cu un copil ştiţi foarte bine, mai ieşi cu copilul, bei o bere, mai bei un vin, un milion şi jumătate-două milioane te duce.

Pentru că vor să guste din toate câte puţin, turiştii îşi umplu farfuriile cu vârf. Rezultatul?

După ce au trudit o zi întreagă, angajaţii trag linie: două tone de mâncare au ajuns la gunoi!

Nu are cultura gastronomică şi îşi pune foarte mult în farfurie şi aruncă cam în jur de 2 tone de produse alimentare zilnic.

Risipă facem şi acasă. În fiecare an, o familie aruncă 170 de kilograme de alimente, ceea ce ne plasează pe un loc fruntaş în europa la acest capitol

Fetele de la Andre, din nou împreună după 17 ani... Neregulile invocate de Damen în licitaţia corvetelor pot atrage o amendă de până la 10% din cifra de afaceri a companiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x