Antena Căutare

Black Friday începe în câteva zile, iar românii sunt pregătiți de cumpărături. Cât va cheltui, în medie, fiecare familie pe cadourile de Crăciun

Listele de cadouri pentru Crăciun ale românilor sunt deja făcute. În doar câteva zile, se dă startul Black Friday 2018, iar anul acesta românii plănuiesc să cumpere cadouri pentru mai multe persoane şi să aloce o sumă mai mare cu aproximativ 12% pentru acestea, comparativ cu anul trecut

Listele de cadouri pentru Crăciun ale românilor sunt deja făcute. În doar câteva zile, se dă startul Black Friday 2018, iar anul acesta românii plănuiesc să cumpere cadouri pentru mai multe persoane şi să aloce o sumă mai mare cu aproximativ 12% pentru acestea, comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care situaţia locurilor de muncă şi a veniturilor s-a îmbunătăţit, potrivit unei analize a obiceiurilor de cumpărare a cadourilor de Crăciun realizată pentru al patrulea an consecutiv de către platforma Compari.ro, în colaborare cu GKI Digital.

În 2018 românii plănuiesc să cumpere cadouri de Crăciun pentru 9-10 persoane, în valoare totală de peste 730 lei, potrivit Compari.ro.

”Faţă de media cheltuielilor de anul trecut, internauţii vor scoate din buzunar cu 76 lei mai mult. Cele mai multe cadouri vor fi destinate familiei restrânse (în medie 3-4 persoane). Comparativ cu anii trecuţi, pe lista cumpărăturilor de sărbători au ajuns din ce în ce mai mulţi membri îndepărtaţi ai familiei, prieteni sau cunoscuţi”, se arată în comunicat.

Pentru găsirea cadoului perfect, românii activi pe internet vor utiliza, în proporţie de 80%, surse online. Pe lângă acestea, răsfoirea revistelor de reduceri ale magazinelor (55%) şi explorarea vitrinelor magazinelor (36%) sunt, în continuare, obiceiuri care se menţin, potrivit analizei. Totodată, 34% dintre cumpărători declară că vor merge mai degrabă la sigur şi îşi vor întreba apropiaţii ce cadouri îşi doresc.

”Internetul nu este doar o sursă de informare, ci şi de achiziţie: 66% dintre internauţii români planifică achiziţii online de la magazine locale pentru cadourile de Crăciun. În acelaşi timp, posibilităţile de achiziţie clasice de la centrele comerciale, mall-uri sunt în continuare populare (68%), în ciuda aglomeraţiei din perioada respectivă”, se arată în comunicat.

La mijlocul lunii octombrie 11% dintre internauţi s-au apucat deja de achiziţionare, dar iniţierea acestor achiziţii timpurii le este caracteristică în principal femeilor. Totodată, 37% dintre internauţi - mai mult de 3,1 milioane de persoane - vor aştepta până la reducerile de Black Friday din a doua parte a lunii noiembrie, să cumpere cadouri, potrivit companiei.

În plus, după Black Friday, perioada de achiziţie a tuturor cadourilor poate să se întindă, pentru marea majoritate (80%), chiar până la ultimele zile dinaintea Crăciunului.

”Planificarea şi temporizarea corespunzătoare pot fi importante pentru acele persoane care doresc să comande cadouri şi din străinătate. 9% dintre internauţi iau în calcul să achiziţioneze cadouri de Crăciun din alte ţări, calculând cheltuieli medii de 327 lei pentru acestea”, se arată în comunicat.

Ultima oră. Anunț al medicilor despre copiii răniți în atacul de la mall-ul din Brăila!... Vagoanele de metrou se dezinfectează?Metrorex ne oferă răspunsul la întrebarea pe care ne-o punem zilnic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x