Antena Căutare

Boc, catre elevi: "Dupa ploaie apare soarele de fiecare data"

Premierul Boc recomanda elevilor, intr-un mesaj transmis la inceputul noului an scolar, sa nu se piarda in tot ce ofera televiziunea, urmarind seriale TV, ci sa citeasca si cartile din biblioteca, asigurand-i ca "va aparea si soarele" dupa un an scolar 2009-2010 in care nu a fost usor pentru nimeni.

El arata ca, in calitate de parinte, este permanent preocupat de educatia copiilor sai, iar ca prim-ministru a dorit sa fie luate masurile cele mai bune in invatamant, in ciuda constrangerilor impuse de criza financiara.

Premierul aminteste ca Guvernul a depus in Parlament proiectul de lege referitor la educatia nationala, fundamentat pe doua documente asumate in cadrul Programului de guvernare, respectiv Pactul National pentru Educatie si Strategia Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii, bazat pe descentralizare.

"Viitorul an scolar este unul cheie pentru ceea ce inseamna invatamantul romanesc. In 2009-2010 nu a fost usor pentru nimeni, dar dupa ploaie apare soarele de fiecare data. Am vazut deja ca bacalaureatul a devenit un examen cu adevarat reprezentativ. Au lipsit scandalurile legate de subiectele aflate inainte de vreme, metodele de fraudare a examenului au fost drastic reduse, iar cei care au incalcat regulile, elevi sau profesori, au platit", spune Boc, sustinand ca 90,5% dintre copii vor invata in scoli autorizate din punct de vedere sanitar, iar numarul de profesori care nu stiu la 1 septembrie unde vor preda a scazut de la 10%, in anii trecuti, la 0,5% din total.

Tot articolul, in Jurnalul National

Motivarea judecatorilor in cazul arestarii lui Vintu: Reprezinta un pericol public... DDA: Cum evitam munca fortata in folosul politicienilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x