Antena Căutare

Motivarea judecatorilor in cazul arestarii lui Vintu: Reprezinta un pericol public

UPDATE 16.30: Nici nu au publicat bine magistratii Tribunalului Bucuresti motivele care au stat la baza arestarii preventive,, ca avocatii omului de afaceri au facut deja demersurile pentru ca Sorin Ovidiu Vantu sa redevina un om liber. Recursul se va judeca miercuri, 15 septembrie.

Motivarea judecatorilor in cazul arestarii lui Sorin Ovidiu Vintu a fost facuta publica. Potrivit acesteia, omul de afaceri ar fi fost arestat pentru ca "reprezinta un pericol public", iar infractiunile comise sunt "de o gravitate extrema". Lasarea in libertate a acuzatilor, se mai arata in motivare, ar putea avea urmari negative.

"Desi stia ca Nicolae Popa este urmarit penal, Sorin Oviu Vintu a continuat sa-l ajute", se arata in motivarea judecatorilor. De asemenea, magistratii ii acuza pe Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alex Stoia de sfidarea legii.

"Analiza actelor probatorii ale cauzei demonstreaza ca lasarea in libertate a inculpatilor ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publica. Trebuie avuta in vedere rezonanta acestor fapte indreptate impotriva infaptuirii justitiei, la care se adauga sentimentul de insecuritate creat in randul colectivitatii", se mai arata in motivare.

"Incontestabil, masura privarii de libertate este una extrema, dar la fel de incontestabil este faptul ca infractiunile retinute in sarcina inculpatilor sunt de o gravitate extrema, iar din actele cauzei rezulta ca lasarea lor in libertate ar avea urmari imediate si indirecte asupra ordinii publice".

Potrivit unor informatii de ultima ora, Nicolae Popa, audiat ca martor, a declarat ca nu a primit niciodata bani de la Sorin Ovidiu Vintu.

Sorin Ovidiu Vintu va afla in curand cand va fi judecat recursul avocatilor sai la cererea de arestare preventiva.

In momentul de fata, Sorin Ovidiu Vintu este in arest la Directia cercetari Penale. El sta in celula cu un traficant de droguri si nu a creat probleme speciale. Mai mult, a acceptat sa urmeze tratamentul si sa primeasca mancarea de detentie.

Omul de afaceri este acuzat de favorizarea fugii din tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

CITESTE si...

Predoiu, Blaga si Kovesi sustin ca nu au existat presiuni politice in cazul Vintu

Predoiu, Blaga si Kovesi sustin ca nu au existat presiuni politice in cazul Vintu... Boc, catre elevi: "Dupa ploaie apare soarele de fiecare data"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x