Antena Căutare

Bolnavii cu probleme psihice de la un centru dambovitean de recuperare traiesc in conditii greu de imaginat

Inchisi intr-o lume doar a lor, 125 de bolnavi cu probleme psihice, de la centrul de recuperare din Tuicani, judetul Dambovita, traiesc in conditii greu de imaginat. Cladirea arata ca dupa bombardament. Inauntru intra ploaia, iar peretii s-au decojit ca foile de ceapa.

Cand o privesti din afara, cladirea pare parasita. Dar, din pacate, nu e. Iar socul mare apare odata ce pasesti in centru. Pe holuri si in bucatarie, peretii sunt scorojiti si plini de igrasie. Angajatii au izolat geamurile cu carpe, sa nu mai intre ploaia.

In saloane, mocheta s-a rupt, iar paturile pacientilor sunt acoperite cu cearceafuri sfasiate si patate.

De sase ani, statul n-a mai investit un leu la centrul din Tuicani, nevoit sa supravietuiasca din donatii. Renta de 11 lei pe zi primita pentru fiecare pacient se duce pe mancare, incalzire si medicamente.

Peste cateva luni, reprezentantii primariei spun ca vor putea folosi fondurile primite deja de la Uniunea Europeana. Cladirea urmeaza sa fie reabilitata in totalitate si va fi modernizata la standard europene. Proiectul a fost deja aprobat. Urmeaza licitatiile.

Apartamentele vechi din Oradea s-au ieftinit cu doar 20 la suta din 2008, in Bucuresti scaderea este tripla. Vezi AICI c... Casiera unei banci din Dolj a furat economiile a zeci de batrani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x