Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Salarii mărite și bonus de 5.000 de euro, din 2019! Ce condiții trebuie să îndeplinească românii 

Salariile a zeci de mii de persoane vor crește începând cu 2019 și, mai mult de atât, în anumite condiții, vor primi și bonusuri în valoare de 5.000 de euro. 

Salariile a zeci de mii de persoane vor crește începând cu 2019 și, mai mult de atât, în anumite condiții, vor primi și bonusuri în valoare de 5.000 de euro.

Este vorba despre salariile profesorilor care vor crește în 2019, iar cadrele didactice care se vor titulariza în mediul rural vor încasa și un bonus de 5.000 de euro, potrivit unui anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu.

„Aș vrea să anunț, pentru că știu că președintele anunță miercuri un fel de pact pentru educație – iar i-am furat caimacul, să spun așa – pentru că noi avem deja un acord semnat cu sindicatele din Educație pe care l-am negociat inclusiv eu personal, dar și alături de alți miniștri cum ar fi domnul Teodorovici sau primul ministru al României, un acord pentru susținerea educației care prevede foarte multe lucruri bune pentru profesori, în sensul că se devansează creșterile salariale.

Știți foarte bine că pe legea salarizării se crește cu 25% din diferență în fiecare an, de la 1 ianuarie. Ei bine, suma de bani pe care ei ar trebui să o aibă în 2022 se devansează cu 2 ani și la nivelul lunii septembrie 2020 vor primi ceea ce trebuie să primească în 2022″, a declarat Vasilescu, potrivit Bugetul.ro

Lia Olguța Vasilescu a adăugat că în cazul profesorilor care se titularizează în mediul rural se acordă un bonus de 5.000 de euro.

Recomandari