Antena Căutare

București, cel mai mare focar de infecție din România. Nu se vor închide graniţele, Capitala sau metroul

La 20 zile de la primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul României, numărăm la acest moment 139 de cazuri. Sunt datele pe care le avem până la această ora conform Institutului Național de Sănătate Publică. Bucureştiul rămâne focarul cel mai mare, cu 39 de pacienţi confirmaţi, în total.

București, cel mai mare focar de infecție din România. Nu se vor închide graniţele, Capitala sau metroul
București, cel mai mare focar de infecție din România.

România a intrat de astăzi, oficial, în stare de urgenţă. În prima sa declaraţie după învestire, Ludovic Orban a dat răspunsuri la întrebări care stau pe buzele tuturor. Nu se vor închide graniţele, Capitala sau metroul.

Cele mai importante schimbări au fost anunţate aseară de Ludovic Orban, aflat el însuşi în izolare, după ce s-a întâlnit cu Vergil Chiţac, senatorul constănţean confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Respectarea unei distanţe, evitarea unui salut apropiat sau îmbrăţişarea sunt lucruri de care trebuie să ţinem cont pentru protejarea împotriva noului coronavirus. Din păcate această epidemie are un efect negativ asupra multor domenii economice.

Prim-ministrul României susţine că în starea de urgenţă se mai poate lua şi măsura de a limita creşterea preţurilor la medicamente, dar şi pentru produsele extrem de căutate.

Ţara noastră este în momentul de faţă, în curs de achiziţionare a a kit-urilor şi instrumentelor de recoltare a probelor.

Măsuri Excepționale - România a intrat, astăzi, în stare de urgență! Ce se va întâmpla în toată țara

În acest moment, la ANSVSA există 23 de astfel de aparate, din care România o sa poată folosi o parte. La începutul săptămânii viitoare se vor achiziţionat alte cel puţin 20 de aparate noi, cu câte 1.000 de kit-uri. Însă procedurile de achiziţie a diferitelor echipamente au fost puse în dificultate, după ce Germania de exemplu a blocat exportul către alte ţări.

Cazurile cele mai grave urmând să fie tratate doar în Secţiiele de Terapie Intensivă.

Întrebat despre speculaţiile cum că Bucureştiul va fi închis, premierul României a negat vehement acest aspect.

"Nu s-a discutat niciodată problema închiderii Bucureștiului. A fost un fake news grosolan, lansat cu premeditatre, am cerut MAI sa demareze o anchetă. În ceea ce privește aprovizionarea magazinelor, farmaciilor, supermarketurilor, discuțiile sunt în sensul în care aceste magazine au capacitatea de a se aproviziona cu marfurile, cu produsele necesare", spune Ludovic Orban.

Ministerul Transporturilor a cerut celor de la Metrorex să ia toate măsurile necesare pentru diminuarea fluxurilor de oameni care foloseau transportul cu metroul.

Posibilitatea prelungirii stării de urgenţă poate fi luată în calcul doar după 25, 26 de zile, în funcţie de evoluţia lucrurilor.

Forma finală a decretului va fi prezentată de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Revoltător! 12 persoane, între care un copil și trei cadre medicale, infectate cu noul coronavirus de o tânără iresponsa... Vaticanul, decizie radicală! Slujbele religioase, inclusiv cele pascale, se vor ține fără credincioși. Papa Francisc se ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x