Antena Căutare

Bucuresti: Pasajul Latin, redeschis circulatiei pietonale

Pasajul Latin din centrul Capitalei a fost redeschis duminica circulatiei pietonale si inaugurat de Sorin Oprescu. Obiectivul, vizeaza transformarea locatiei intr-o atractie turistica a Bucurestiului.

"Dimineata mi-au spus binevoitorii: domnule primar nu e momentul. Nu e momentul sa ce, sa traim cateva clipe de normalitate, asa cum incercam sa traim de mult timp? Altii mi-au spus ca nu e o mare scofala ca inaugurati un pasaj. Nu inaugurez nimic. Nu este pasajul meu, este pasajul cetatenilor, este locul de normalitate, locul de trecere dintr-o parte in alta in ceea ce a insemnat si ceea ce va insemna Centrul Istoric al Capitalei"


Constructia, reabilitata, dupa un proces de reamenajare face legatura intre Centrul Vechi si zona Sfantul Gheorghe. Sorin Oprescu a adaugat ca prin redeschiderea oficiala a Pasajului Latin s-a dorit a se arata ca se poate trai in normalitate, dar "sa ne lase unii sa traim". In cadrul scurtei vizite, un sobor de preoti a tinut si o scurta slujba de sfintire a pasajului.

"Va promit ca, ceea ce tine de autoritatea Primariei Generale, alaturi de multi, foarte multi oameni, este dorinta de trai in normalitate si de a putea sa fim ceea ce credem noi si stim ca trebuie sa fim: niste oameni liberi, civilizati, cu mintile pe umeri, care n-au trait niciodata in genunchi", a mai spus oprescu.

Foto:Intact Images

Emil Boc, dupa proteste: Inteleg suferintele oamenilor, insa ele nu pot fi rezolvate peste noapte... VIDEO! Mircea Badea, marcat de proteste: "Imi venea sa iau o mitraliera!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x