Antena Căutare

Bucureștiul a intrat în scenariul galben de azi. Câte cazuri de Coronavirus s-au înregistrat

Începând de azi Bucureștiul intră în scenariul galben. Conform bilanțului COVID-19 publicat miercuri de GCS, Capitala a înregistrat o rată de infectare sub 3 la mie de locuitori.

Harta romainei colorata in cele trei culori, o lupa si cativa virusi
Începând de azi Bucureștiul intră în scenariul galben | Shutterstock

Ziua de miercuri vine și cu o veste foarte bună pentru români, Bucureștiul intră în scenariul galben, rata de infectare fiind acum de 2,96 la mie de locuitori.

Câte cazuri de Coronavirus s-au înregistrat

București iese din scenariul roșu azi, însă județele Cluj (3,49), Ilfov (3,48) și Timiș ( 4,07) vor rămâne în continuare în scenariu roșu, având o rată de infectare peste 3 la mie de locuitori.

Capitala are 113.825 de contaminări, în total, și 257 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, iar la nivel național au fost înregistrate 3.000 de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus și 116 decese.

În scenariul verde rămân 21 de județe ce au sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar aici școlile se vor redeschide și copiii vor merge să învețe fizic pe băncile școlii, relatează Digi24.ro.

Citește și: Noi reguli pentru etapa a doua de vaccinare. Guvernul include noi categorii de persoane

Localitățile care sunt în scenariul galben au o rată sub 3 la mie de locuitori, iar aici se vor redeschide gradinițele, iar elevii din clasele terminale și școala primară vor avea ocazia să își revadă colegii și să învețe chiar de pe bănicile școlii.

În ceea ce privește zonele care intră în scenariul roșu, cei care vor putea merge la școala sunt doar elevii din ciclu primar și cei care merg la grădiniță.

Top județe la numărul de infectări cu noul Coronavirus

Pe primul loc se situează Bucureștiul cu un număr de 297 de persoane infectate cu COVID-19, urmat de Timiș cu 194 de cazuri noi, Cluj cu 186 de persoane infectate, Brașov cu un număr de 150 persoane care au contactat virusul, Iași cu 125 de noi cazuri, Constanța cu 121 de persoane infectate, Ilfov a înregistrat 120 de noi cazuri de Coronavirus, iar pe ultimul loc se situează Suceava cu 114 cazuri.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

Cele mai puține cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Mehedinți (13), Tulcea (15) și Buzău (16)

Noi reguli pentru etapa a doua de vaccinare. Guvernul include noi categorii de persoane... Rezultate trageri Loto 21 ianuarie 2021. Numerele extrase la 6/49, Joker și 5/40 joi de Loteria Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x