Bucureștiul, din nou în scenariul roșu. Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească

Conform datelor publicate de GDS, capitala a intrat din nou în scenariul roșu din cauza creșterii numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ciuda creșterii numărului de persoane vaccinate anti-Covid, se pare că numărul de infectări cu noul virus nu a scăzut.

Noile date cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus dezvăluie că vineri rata de incidență a infectării cu coronavirus a crescut la 3,05 la mie.

profimedia

Noile date cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus dezvăluie că vineri rata de incidență a infectării cu coronavirus a crescut la 3,05 la mie. Așadar, se impune intrarea în scenariul roșu de către autorități.

Din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus, decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență este de a închide restaurantele la interior, închiderea cinematografelor, a sălilor de jocuri de noroc, dar și a teatrelor.

Citește și: Ce spun experții despre valul 3 al pandemiei de coronavirus în România. Cum putem evita reinstituirea stării de urgență

Cu toate acestea, deși capitala intră oficial în scenariul roșu, Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au deci că nu se vor închide creșele și grădinițile, iar elevii claselor primare continuă să meargă la cursuri. Elevii de gimnaziu și cei de liceu vor continua cursurile în mediul online.

Rata de incidență înregistrată în capitală ieri, 4 martie, a fost de 2,79 la mia de locuitori. De ieri și până astăzi s-au înregistrat 1000 de noi cazuri de infectare cu COVID.

Citește și: Pandemie COVID-19. Când preconizează autoritățile că vom reveni la normal: ”Este scenariul cel mai optimist”

În prezent, pe lângă București, se mai află în scenariul roșu și Ilfov, cu rata de incidență de 3,31 la mia de locuitori, Brașov, cu 3,25 noi cazuri la mia de locuitori și Timiș, cu 5,50 de cazuri noi la mia de locuitori.

Ultimele știri