Bucureștiul intră în scenariul verde. Restaurantele și cafenelele vor funcționa la 50% capacitate, evenimente cu 300 de persoane

Bucureștiul a intrat în scenariul verde, autoritățile au decis creşterea gradului de ocupare al restaurantelor, cafenelelor şi sălilor de spectacol la 50% şi organizarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

Relaxare București

shutterstock

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că în şedinţa de joi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă au fost decise noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde, respectiv creşterea gradului de ocupare permis în localuri - de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

Conform raportării primite de autorităţi, incidenţa în Capitală este 1,3. Relaxările în cenariul verde:

  • Localurile și sălile de spectacol vor funcționa la 50% capacitate.
  • Se pot organiza evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanți.
  • Școlile din București vor fi deschise în totalitate după ce rata de infectare scade sub 1 la mie.
  • Spectacole de tip drive-in cu trei persoane în mașină

Ce restricții rămân în vigoare

Prefectul Capitalei a adăugat că încă va fi menţinută restricţia privind circulaţia pe timp de noapte. O decizie privind o relaxare în acest sens trebuie să fie luată de Guvern, a mai spus Stoica.

„Există aceleaşi restricţii de noapte ca şi până acum. Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă aceasta e măsura şi anume limitarea circulaţiei între 22.00 şi 5.00. Guvernul va trebuie să revină asupra măsurii, în funcţie de situaţia epidemiologică. Sub 1 la mie este scenariul pentru şcoli şi anume elevii vor putea veni toţi fizic la şcoală. Nu avem măsuri speciale pentru agenţii economici”, a conchis prefectul Capitalei, potrivit news.ro.

Citește și: Cum va funcționa „pașaportul Covid-19” pentru România. Ce date personale vor conține certificatele digitale verzi

Restricțiile de circulație pentru timpul nopții rămân valabile pe perioada stării de alertă, a adăugat Alin Stoica.

Conform raportării primite de autorităţi, incidenţa în Capitală joi este 1,3.

Alin Stoica a declarat, miercuri seară la Digi 24, că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde pentru şcoli.

El a mai anunţat că în Bucureşti a fost atins numărul de un milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, ceea ce este un lucru încurajator.

Citește și: Ce se întâmplă cu persoanele care fac ambele doze de vaccin anti Covid. Ce trebuie să știi în legătură cu carantinarea

„Aşteptăm scenariile epidemiologilor. În Bucureşti am atins azi numărul de 1 milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Deci lucrurile arată încurajator. În alte state, unde rata de vaccinare este mai crescută s-a renunţat la purtarea măştii. Există şi la noi discuţii ca în zonele de spaţii de birouri sau unde sunt persoane vaccinate”, a explicat Stoica.

Ultimele știri