Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Bucureștiul va avea un nou pasaj. De când va fi deschis circulației

După opt ani de amânări, bucureștenii vor putea circula pe pasajul Nicolae Grigorescu din sudul Capitalei. Când va fi deschis circulației

Bucureștiul va avea un nou pasaj. De când va fi deschis circulației

Anunțul a fost făcut, joi, de Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook:

„Misiune indeplinita! Am finalizat cea mai mare lucrare de infrastructura rutiera din Bucuresti! De sâmbătă se va deschide circulatia pe toata zona Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu. Avem, asadar, un pasaj nou de 2 km si jumatate, 2 poduri peste Dambovita, supralargire la 3 benzi pe sens. Legatura intre cartierele Titan (sectorul 3) si Berceni (sectorul 4) din Capitala”, a scris primarul.

Lucrările au început în urma cu zece ani, dar primele intentii legate de acest proiect dateaza de acum 13 ani.

Întârzierea în executarea proiectului se ridică la opt ani, faţă de termenul asumat iniţial. Şantierul trebuia încheiat de fapt la finalul anului 2012. Potrivit Hotnews, lucrarea a fost însă blocată circa patru ani deoarece Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). În 2016 au fost deblocate, dar în 2018 s-au blocat din nou din cauza cablurilor de înaltă tensiune.

„Acest obiectiv de investitii se numara printre proiectele de infrastructura pe care le-am gasit, in 2016, complet blocate! Sambata, 11 iulie, acesta va fi deschis traficului rutier! (...)

Finalizam toate marile proiecte pe care le-am preluat în 2016.
În anul 2016, pentru acest obiectiv de investitii nu erau făcute exproprierile necesare, iar studiul de fezabilitate era prost întocmit și nu ținea cont de toate condițiile din teren. Nu s-au luat în calcul nici măcar liniile de înaltă tensiune din zonă.

Am dispus relocarea tuturor rețelelor, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studiu de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune.

De asemenea, având în vedere că din proiectul tehnic lipseau semaforizarea și iluminatul public am contractat și finalizat aceste lucrări. Prin deschiderea traficului pe acest pasaj mai facem un pas în ce ne-am propus: să unim Nordul cu Sudul Capitalei”, a mai scris Gabriea Firea.

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu a presupus lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmbovița și a două poduri la nivelul solului peste râu. Proiectul are o lungime totală de 2,4 kilometri, numai podul de 141 de metri fiind cel mai lung existent peste râul Dâmbovița.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 kilometri, 6 benzi și 3 stații de autobuz.

„Obiectul principal a fost suprainaltarea retelei Transelctrica, pe care, cu ajutorul Primariei Capitalei, am reusit sa il realizam! Am facut si studiul de coexistenta intre Enel si Transelectrica, astfel incat, in decurs de 6 luni s-a realizat suprainaltarea, lucru care a permis finalizarea rampei pasajului si darea in folosinta a a intregului obiectiv”, a încheiat primarul.

Recomandari