Antena Căutare

Buna Vestire 2019. Ce să faci azi ca să ai noroc de dragoste și bani

Cele mai importante traditii, obiceiuri, superstitii de Buna Vestire. Cele mai importante tradiții și superstiții aducătoare de noroc în dragoste și bani.

BUNA VESTIRE 2019. Duminică, 25 martie, în calendarul ortodox este prăznuită Buna Vestire, cea mai veche sărbătoare a Maicii Domnului. Această zi abundă în tradiții și superstiții aducătoare de noroc și dragoste. Iată cele mai importante tradiții și superstiții aducătoare de noroc în dragoste și bani.

BUNA VESTIRE. Tradiții și superstiții populare

Pe lângă semnificația religioasă, în ziua de Bună Vestire în unele zone din țara se spune că atunci cântă cucul prima oară. În tradiția populară cucul este vestitorul de lucruri importante din viață de zi cu zi a omului. În trecut se credea că în momentul în care o persoană îl auzea pentru prima oară cântând în acel an, omul trebuia să numere de câte ori acesta cântă. Astfel, omul află câți ani mai are de trăit.

Conform unei superstiții de Bună Vestire este bine să se pună în pragul casei sare și pâine pentru hrană îngerilor. În vestul țării, Bună Vestire mai este cunoscută și sub denumirea de Zămislirea Domnului. În calendarul popular, Bună Vestire mai poartă și numele de Blagovestenii sau Ziua Cucului.

Buna Vestire 2019. Ce să faci azi ca să ai noroc de dragoste și bani

După cum spune și numele sărbătorii, această zi aduce mereu creștinilor o veste minunată. În această zi oamenii nu trebuie să se certe deoarece este mare păcat. Persoanele care se ceartă în ziua de Bună Vestire vor avea necaz tot anul. În regiunea Bucovinei, de Bună Vestire nu se pun ouă la cloșca deoarece se crede că puii ar putea ieși cu două capete și patru picioare.

Datorită faptului că în această zi este dezlegare la peste, o superstiție spune că persoană care gustă în această zi peste se va simți întregul an precum peștele în apa. În popor se mai spune că toți pescarii nu ar trebui să arunce cu mămăligă în apa în ziua de Bună Vestire. În caz contrar, toți peștii din acea apa vor muri.

Buna Vestire 2019. Ce să faci azi ca să ai noroc de dragoste și bani

Buna Vestire 2018. Ce să faci ca să ai noroc la bani și în dragoste

De Bună Vestire, primul cântec al cucului trebuia să îi găsească pe toți oamenii îmbrăcați în haine curate, joviali, veseli, cu bani în buzunare și cu stomacul plin. Dacă oamenii nu ar îndeplini cu strictețe aceste ritualuri se credea că respectivii nu se vor putea bucură de toate bogățiile pe care anul urmă să le aducă. Iar dacă primul cântec al păsării era auzit pe stomacul gol, în stânga sau în spatele omului, acest lucru era un semn rău, precum spun și versurile “Cucu-n spate mi-a cântat/ și moartea m-a săgetat!”. Mai mult, conform unei superstiții, persoanele care auzeau cucul toată primăvară urmau să moară în scurt timp.

În unele locuri se obișnuia că flăcăii și fetele de însurătoare să întrebe cucul câți ani mai trebuie să aștepte până se vor căsători. Dacă pasărea tăcea acesta era prilej de mare bucurie deoarece tăcerea semnifica o căsătorie grabnică, în timp ce cântecul cucului însemna încă un an de așteptare.

Rugăciunea de Buna Vestire

Preasfântă Născătoare, roagă-te pentru noi!

Tu ești nădejde celor fără de nădejde, ajută­toare celor lipsiți. Celor săraci bo­găție neîmpuținată, celor întristați de-a pururea mângâiere, celor pe care nu-i iubește nimeni iubire cu smerenie. Le ești ce­lor păcătoși mântuire către Dum­­ne­zeu, tuturor creștinilor ocrotire tare, a­ju­tătoare nebiruită și folo­sitoare. Prin tine, Cel nevăzut S-a făcut văzut. Aducem rugăciune ție noi, robii tăi, Doamna noastră.

O, preamilostivă împărăteasa a Luminii ce­lei înțelegă­toare și preamărită, tu ai născut pe Împăratul nostru, Hristos Dumnezeu. Cel ce dă viață tuturor. Ești slăvită de cele cerești, minte înge­rească, stea cu totul luminoasă și mai sfântă decât toți sfinții. Ești împărăteasa împăraților, Stăpâna tu­turor făpturilor, Fecioară încuviințată de Dumnezeu, Mireasă nestricată, pa­lat al Preasfân­tului Duh, tron de foc al Împăratului celui nevăzut, chivot ce­resc, purtător al Cuvântului lui Dumnezeu, căruța cea în chipul focului.

Tu ești odihna Dumne­zeului celui viu, zămislirea negrăită a tru­pului lui Hristos, cuibul Vulturului ce­resc, turtureaua cea cu bună glă­suire, porumbița cea preabună, lină și fără de răutate. Maică iubitoare de fii, adân­cul milelor, picătura care risipești mâ­nia lui Dumnezeu, adâncimea cea ne­mă­surată, taina cea negrăită, minu­nea cea neștiută, minune nespusă. Bi­serică nefăcută de mână omenească a Însuși Împăratului tuturor veacuri­lor, ești tămâia cea cu bun miros, veșmânt cinstit, porfiră de Dumnezeu țesută.

Pensionar căzut din tramvai, sub privirile îngrozite ale călătorilor! Ce au descoperit polițiștii... Dieta Rina - Meniul pe zile, detaliat, pentru a slăbi rapid 10 kilograme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x