Antena Căutare

Cadre medicale din Galați, amendate pentru că nu purtau măști de protecție în timpul serviciului. Ele lucrează într-unul dintre cele mai mari focare de COVID-19

În timp ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, 11 cadre medicale au fost amendate pentru că nu purtau măști de protecție în timpul serviciului. 

Cadre medicale din Galați, amendate pentru că nu purtau măști de protecție în timpul serviciului. Ele lucrează într-unul dintre cele mai mari focare de COVID-19
Cadre medicale din Galați, amendate pentru că nu purtau măști de protecție în timpul serviciului. Ele lucrează într-unul dintre cele mai mari focare de COVID-19

Situația revoltătoare a avut loc la Galați, atât la Spitalul Județean, cât și la Spitalul de Copii. În timpul unui control, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au descoperi 11 cadre medicale, dar și un medic care nu purtau măști de protecție.

Fiecare dintre persoanele prinse nepurtând mască au fost amendate cu 5.000 de lei fiecare. Nouă dintre ele lucrau la Spitalul de Urgenţă, unde sunt cele mai multe cazuri de COVID-19 și două de la Spitalul de Copii.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că unitatea medicală are echipamente de protecţie şi anunţă că toate cadrele medicale amendate ar putea fi sancţionate şi de conducerea unităţii medicale pentru că nu au purtat mască de protecţie.

Premierul Orban, noi declarații despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus: ”Pregătim noi măsuri, nu vrem noi restricții!”

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă (vor fi sancţionaţi - n.r.). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, potrivit Mediafax.

Controalele s-au desfăşurat în weekend și, cu aceeași ocazie, au fost descoperite şi alte nereguli pentru care au fost sancţionate şi spitalele.

Zonele din țară în care coronavirusul a scăpat de sub control. Zeci de cazuri, confirmate în ultimele 24 de ore

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi, potrivit sursei citate.

Marcel Vela, despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus, în România. Ce schimbare vrea în țară! „Așa se va opri!”

Valoarea totală a amenzilor este de 54.000 de lei. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Focar de coronavirus în județul Galați

Cea mai gravă situaţie din judeţul Galaţi se înregistrează în prezent la Spitalul de Urgenţă, unde 145 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, alte opt cadre medicale fiind infectate în ultimele 24 de ore.

Marcel Vela, despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus, în România. Ce schimbare vrea în țară! „Așa se va op... Încă un focar de coronavirus, în România! Cel mai mare combinat de procesare a cărnii din țară, închis! Câte cazuri de C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x