Dimineața, în grabă, arunci din plic într-o cană cu apă fierbinte şi amesteci. Sau bagi fisa într-un aparat, iese paharul şi curge cafeaua. Așa zisa cafea...
În ziua de astăzi, puţini au răbdare să-şi mai cumpere boabe de cafea şi să le macine. Nici ibricul nu mai e la modă, nici cafeaua nu mai e ce-a fost.
Zilnic, cafeaua la 1 leu, „3 în 1” sau, mai nou, capsulele pentru expresor livrează E-uri pe bandă rulantă, ascunse în denumiri ciudate şi lungi, care te descurajează să mai citeşti eticheta, dar nu să mai bei.
Toate aceste substanţe au rolul lor: unele lucrează la gust, altele dau consistenţă, ţinând loc de frişcă şi lapte, altele omogenizează grăsimea pentru aspect.
Însă, organismul nu e pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică ficatul, rinichii şi imunitatea.
Antena 3 a luat, la întâmplare, câteva pliculeţe de cafea „3 în 1”, le-a analizat etichetele şi a rugat niște medici să le descifreze.
Citește rezultatele și te îngrozește, apoi ia singur o decizie! Detalii, pe Observator.tv
Vremea cu Flavia Mihășan: Adio, ninsori și ger! Vin ploile!... Sănătate în străinătate! Lista ţărilor în care te poţi trata pe banii României!...