Antena Căutare

Revoltător! Zeci de câini vagabonzi din Botoșani au fost împușcați fără milă de vânători! Motivul este halucinant

Zeci de câini din Botoșani au fost împușcați de vânători pentru a limita pesta porcină.

Măsuri extreme în Botoșani! Zeci de câini fără stăpâni au fost împușcați de vânători la cererea autorităților locale! Oamenii sunt disperați și nu știu cum pot să oprească acest măcel. Care este motivul halucinant

Autoritățile din din comuna Pomârla, judeţul Botoşani au adoptat măsuri extreme pentru limitarea pestei porcine.

Aceștia au decis să omoare toți câinii vagabonzi și animalele care ar putea să transmită acest virus periculos

Acest masacru are loc, după ce, la finalul săptămânii trecute, sute de porci au fost sacrificați, după descoperirea unui focat într-una din gospodării.

Astfel, Comitetul Local de Combatere a Bolilora decis sacrificarea tuturor câinilor fără stăpâni din împrejurimi de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani.
Din păcate, conform anunțurilor făcute, aceste acțiuni vor continua și zilele următoare, până când se va elimina orice sursă de transmitere.

Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelariu, a declarat pentru Mediafax că: „Din nefericire a fost nevoie să trecem şi la alte măsuri. Noi avem un front deschis către Ucraina, suntem zonă de frontieră şi de acolo este discuţia că vin focarele de pestă porcină. Noi avem jumătate din teritoriul comunei fond forestier şi suntem limitrof cu Ucraina. Fâşiile nu mai sunt protejate cu gardurile de altădată şi mistreţii pot migra cel puţin 30 - 40 de km pe noapte. Vin să se plimbe şi în Ucraina şi la noi, iar cu cadavrele sau orice alte resturi câinii interacţionează. Avem foarte mulţi câini vagabonzi în zonă, unii aduşi şi lăsaţi aici. Sunt haite care au atacat şi căprioare.

Este un vector clar care poate transmite boala. S-a luat decizia, în comitetul local de a lua şi această măsură, de a sacrifica şi câinii fără stăpân. Este îngrijorător fenomenul pentru că nu poate fi controlat. Noi controlăm oamenii, dar animalele fără stăpân nu le putem controla şi trebuie să limităm posibilitatea de extindere. Şi eu iubesc animalele şi nu aş da curs la aşa ceva, dar unde e lege nu este tocmeală. Dacă acestea sunt deciziile oamenilor care ştiu cum se propagă virusul, acţionăm ca atare”.

Pericol foarte mare! Nor uriaș de fum, produs de un incendiu, cuprinde Capitala. Bucureștenii sunt sfătuiţi să nu iasă d... Incendiu devastator în Voluntari! Avertisment RO-ALERT pentru bucureşteni: "Închideţi geamurile şi rămâneţi în case...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x