Calendar actualizat Rezidențiat 2019. Când se susține examenul și cum poți plăti taxa

Calendar Rezidențiat 2019. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a amânat data examenului de Rezidențiat. Anul acesta, viitorii medici susțin concursul pe data de 8 decembrie, în loc de 17 noiembrie. Iată planificarea completă a Rezidențiatului.

Calendar Rezidențiat 2019. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a amânat data examenului de Rezidențiat. Anul acesta, viitorii medici susțin concursul pe data de 8 decembrie, în loc de 17 noiembrie. Iată planificarea completă a Rezidențiatului.

"Am luat decizia amânării examenului de rezidenţiat, datorită faptului că există trei ordine de ministru pe care, nefiind un ministru al Educaţiei, nu avea cine să le semneze. Mi s-a spus că aş fi putut forţa, doar din partea Ministerului Sănătăţii. N-am vrut să fac asta. Din punctul meu de vedere, data de 8 decembrie, propusă, este o dată decentă. Din punct de vedere legal acest examen nu putea avea loc. Am auzit numeroase speculaţii în spaţiul public. Până la urmă, cred că ar fi trebuit să-i întrebăm pe alţii de ce au pus în pericol acest examen. Fac referire la preşedintele României, care avea nişte obligaţii şi nu şi le-a îndeplinit”, a spus Pintea.

Citește și: Rezidențiat 2019. Numărul posturilor scoase la concurs pentru examenul de rezidențiat a scăzut cu 1.020 față de anul trecut

Calendar rezidențiat 2019 - actualizare

Înscrierea candidaților: 28 octombrie -11 noiembrie 2019;

Transmiterea listelor cu candidaților înscriși de către Direcțiile de Sănătate Publică Județene și a municipiului București Ministerului Sănătății: cel târziu 14 noiembrie 2019;

Centralizarea listelor de către Ministerul Sănătății și defalcarea candidaților pe centre universitare: cel târziu 25 noiembrie 2019;

Afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro a listelor cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii: 27 noiembrie 2019;

Sesizarea de către candidați a eventualelor erori de redactare: până cel târziu 29 noiembrie 2019;
Afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie a repartizării candidaților pe săli în funcție de domeniul pentru care s-au înscris: 05 decembrie 2019;

8 decembrie 2019 : Desfășurarea examenului de rezidențiat

Alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut: 17,18,19 decembrie 2019;

Semnarea contractelor individuale de muncă cu unitățile sanitare: 6-14 ianuarie 2020;

Repartiția pe clinici de pregătire: 14-16 ianuarie 2020.

Concursul se va desfășura tot după aceleași reguli că anul trecut. În esența, va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, iar examenul de rezidențiat va dură 4 ore. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel na?ional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Taxă Rezidențiat 2019

Ministerul Sănătății a publicat, în Transparența Decizionala, un proiect de ordin care stabilește exact cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 8 decembrie 2019. Acesta va intră în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului de Ordin, care este pus în dezbatere publică până în 18 la REZIDENȚIAT 2019, sesiunea din 8 decembrie, cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie va fi de de 400 lei/participant, la fel că anul trecut.

Conform proiectului, taxa se va plăți în contul IBAN RO36TREZ70020E365000XXXX, CUI 4266456, DTMB (Direcția de Trezorerie a Municipiului București) beneficiar Ministerul Sănătății, adresă: str. Cristian Popisteanu Nr. 1-3, sector 1, București, cod: 010024.

Citește și: Examenul de rezidenţiat se amână din cauza războilui politic. Absolveţii de medicină sunt revoltaţi

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri