Antena Căutare

Calendar ortodox 14 august. Zi de sărbătoare pentru creștinii ortodocși. La mulți ani sărbătoriților!

Marti, 14 august, crestinii ortodocsi il praznuiesc pe Sfantul Proroc Mihaeia. La multi ani celor care ii poarta numele! Tot in aceasta zi este Inaintepraznuirea Adormirii Maicii Domnului.

Marți, 14 august, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Mihaeia. La mulți ani celor care îi poartă numele! Tot în această zi este Înainteprăznuirea Adormirii Maicii Domnului.

Sfântul Proroc Miheia

Sfântul Proroc Miheia a făcut parte din tribul lui Iuda. Este cunoscut și sub numele de "Moresitul”, de la numele satului în care s-a născut - Moreset. A prorocit 84 de ani, cu 660 înainte de întruparea Domnului. Sfântul Miheia a fost contemporan cu prorocii Isaia, Amos și Osea.

Miheia l-a mustrat aspru pe Ahav, împăratul Samariei, pentru viață să păcătoasă, motiv pentru care este nevoit să se retragă în munți pentru a nu fi ucis.

Este cel care a prezis și distrugerea Samariei și a Ierusalimului. Însă, cea mai importantă este aceea despre Betleem, că loc al nașterii Domnului (Miheia V, 1).

După moartea lui Ahav, Miheia a fost ucis de fiul acestuia. A fost înmormântat în satul sau, Moreset. În timpul domniei împăratului Teodosie cel Mare, Episcopul Zevin al Eleftheroposului a avut o vedenie mistică în urmă căreia s-au descoperit moaștele Prorocului Miheia, împreună cu cele ale Prorocului Avacum.

Tot astăzi, serbăm Inaintepraznuirea Adormirii Maicii Domnului și facem pomenirea:

- Sfântului Mucenic Marcel, episcopul Apamiei;

- Aducerii cinstitei Cruci în palatul imperial din Constantinopol;

- Sfântului Mucenic Ursichie;

- Sfântului Mucenic Simeon Trapezunteanul.

Sursă: crestinortodox.ro

PENSII 2018. Schimbare importantă în noua lege: poţi cumpăra VECHIME. Iată cum!... ATENȚIE, călători! Toate trenurile din țară vor avea o întârziere medie de două ore. Acestea sunt cele mai afectate rute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x