15 august. Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

Pe data de 15 august, a fiecarui an, crestin-otordocsii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mare. In jurul acestei zile de mare sarbatoare s-au nascut de-a lungul timpului diverse traditii si obiceiuri. Iata care sunt acestea.

Pe data de 15 august, a fiecărui an, creștin-otordocșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare. În jurul acestei zile de mare sărbătoare s-au născut de-a lungul timpului diverse tradiții și obiceiuri. Iată care sunt acestea.

Tradiții, superstiții și obiceiuri de Sf Marie Mare

Se crede că femeile însărcinate care muncesc în ziua premergătoare Adormirii Maicii Domnului(14 augsut) și în ziua de sărbătoare, vor îndura la naștere chinuri îngrozitoare.

Fetele nemăritate spală cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului, pentru ca aceasta să le ajute în găsirea cât mai rapidă a sortitului.

Credincioșilor le este interzis să se tundă în această zi potrivit datinilor, altfel dracu va râde iar Maica Domnului se va întrista și va plânge.

Se spune că în această zi Fecioara Maria ascultă toate rugăciunile care îi sunt adresate și îndeplinește toate dorințele. Vezi AICI Acatistul Adormirii Maicii Domnului.

La țară, după Adormirea Maicii Domnului, ciobanii își schimbă pălăriile cu căciuli de iarnă și coboară oile din munți.

De Sfântă Marie Mare este interzis scăldatul în apa râurilor și nu se doarme pe prispă sau în aer liber.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri