Căutare Live

Calendar ortodox 23 august. Prăznuirea Sfântului Lup

Pe data de 23 august, in calendarul ortodox, credinciosii il praznuiesc pe Sfantul Mucenic Lup.

Pe data de 23 august, în calendarul ortodox, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Lup.

Sfântul Lup a fost servitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. După uciderea Sfântului Dimitrie, Lup a înmuiat marginea vesmantului în sângele lui și i-a luat inelul.

Cu acest strai și inel, Sfântul Lup a săvârșit multe minuni, aducând vindecare pentru multe boli și neputințe.

Din porunca împăratului Maximian, Sfântul Lup este prins și torturat. Pentru că nu primise botezul, s-a rugat lui Dumnezeu să-l învrednicească de botez, înainte de a-și da duhul. După această rugăciune, a început să plouă peste acest mucenic. Astfel, în chip minunat a primit botezul.

După multe chinuri, Sfântul Lup a fost ucis cu sabia.

Troparul Sfântului Mucenic Lup

Mucenicul Tău Doamne, Lup, întru nevoință să, cununa nestricăciunii a dobândit de la Ține, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sursă: crestinortodox.ro

Anunţul important pentru toţi vârstnicii. Se dau ajutoare de la Primărie. De când intră legea în vigoare... Vești proaste pentru sute de mii de români care au stat acasă de Sfânta Maria! Când trebuie să recupereze zilele libere!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri