Antena Căutare

Calendar ortodox 4 ianuarie. Prima zi aliturgică din acest an

Calendar ortodox 4 ianuarie 2019. Biserica Ortodoxa praznuieste vineri Soborul Sfintilor 70 de Apostoli. Aceasta zi este prima aliturgica din acest an si in același timp una de hart pentru credinciosi.

Calendar ortodox 4 ianuarie 2019. Biserica Ortodoxă prăznuiește vineri Soborul Sfinților 70 de Apostoli. Această zi este prima aliturgică din acest an și în același timp una de harț pentru credincioși.

Pe 4 ianuarie în calendarul Bisericii Ortodoxe Române este zi aliturgică, zi în care nu se oficiază slujba Sfintei Liturghii. Aceste zile sunt următoarele: Vinerea Patimilor, luni și marți din prima săptămâna a Postului Paștelui, miercuri și vineri din Săptămâna Brânzei, vinerea dinaintea Crăciunului și a Bobotezei, când aceste praznice cad duminică sau lunea, când se fac slujbele Ceasurilor și Vecernia. De regulă, în aceste zile aliturgice se postește cu ajunare deplină, și faptul că nu se săvârseste Sfânta Liturghie în aceste zile arată că, în primul rând, acestea sunt zile de meditație profundă, zile de rugăciune, zile de bucurie spirituală, și nu de tristețe. Adevăratul creștin, cel care postește, este însoțit de acea bucurie sfânta, de acel mister adânc al apropierii de Dumnezeu, al simțirii prezenței Sale în rugăciune".

Calendar ortodox 2019. Cum a fost declarat anul 2019 în Patriarhia Română

Soborul Sfinților 70 de Apostoli, 4 ianuarie

Calendar ortodox 4 ianuarie. Prima zi aliturgică din acest an

În această lună, în ziua a patra, pomenirea Soborului sfinţilor măriţilor apostoli, cei şaptezeci la număr.

Aceşti şaptezeci de apostoli, fiind aleşi de puterea dumnezeiască, au fost trimişi în toată lumea ca să smulgă pe oameni din înşelăciunea şi nebunia idolească, şi să-i întoarcă la cunoştinţa cinstirii de Dumnezeu. Pentru aceasta, toţi s-au nevoit în multe feluri şi chipuri pentru adevăr şi s-au mutat la Domnul, aşa cum se arată la pomenirea fiecăruia.

În vreme ce unii profită de ultimele zile de vacanţă pe pârtii ori la patinoar, alţii aleg bazinele... Alarmant! Zeci de blocuri din Capitală stau, de câteva ore, fără căldură, apă caldă și curent, în condițiile în care afa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x