Antena Căutare

Calendar ortodox 2019 ianuarie. Ce a făcut Sf Vasile Cel Mare cu averea sa

Calendar ortodox 2019 ianuarie. Ce a făcut Sf Vasile Cel Mare cu averea sa. În articolul a1.ro facen un popas duhovnicesc asupra acestui sfânt, a cărui viață este plină de învățăminte pentru noi toți

Calendar ortodox 2019 ianuarie. Ce a făcut Sf Vasile Cel Mare cu averea sa
Sfântul Vasile cel Mare | doxologia.ro

Pe 1 ianuarie creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Vasile cel Mare. Acesta este cunoscut ca fiind un apărător al asistenței sociale. Sfântul Vasile cel Mare este cunoscut ca fiind un luptător neînfricat când vine vorba de credința adevărată. El a trăit o viață fără de prihană, fiind apărătorul săracilor și al bolnavilor.

Sfântul Vasile cel Mare a fost luat de Episcopul Eusebiu al Cesareei și a devenit preot și predicator al Mitropoliei Cesareei Capadociei. Cu toate acestea, principalele sale preocupări țin de ajutorarea celor bolnavi, lipsiți sau săraci.

În vremea sa, în Capadocia a avut loc un mare cutremur, secetă și foamete. Sfântul Vasile căuta să îi câștige pe cei milostivi, săraci, bogați, pe cei cu suflete împietrite prin dezlegarea pungii, prin înțelegerea evangheiei păcii și a iubirii, prin ajutorare și milostenie.

Acesta a moștenit o mare avere de la părinții săi și a decis să o folosească doar în scopuri caritabile. El i-a ajutat pe cei lipsiți, săraci și bolnavi, indiferent dacă ei erau creștini sau păgâni. Astfel, bunătatea sa și trăirea milosteniei l-au făcut pe acesta să ajungă pe scaunul Mitropoliei Cesareei Capadociei, după moartea bătrânului Eusebiu.

Sfântul Vasile cel Mare a ajutat la desăvârșirea operei de ajutorare a Episcopului Eusebiu. Astfel, Vasile cel Mare a înființat așezăminte pentru bolnavi, bătrâni, călători, leproși și orfani chiar la marginea Cesareei. Acele așezăminte au fost numite “Vasiliade”, iar fiecare durere, boală și nenorocire era vindecată prin îngrijitorii săi.

De la reședința mitropolitană, el a răspândit opera de ajutorare a celor nevoiași în tot cuprinsul eparhiei. Sfântul Vasile cel Mare a înființat o casă a săracilor și un mic spital acolo unde era un protopop sau un hovepiscop.

Astfel, învățăm de la Sfântul Vasile cel Mare că nu trebuie să uităm de cei bolnavi și săraci, dând din puținul nostru celor care nu au deloc.

Sursă foto: doxologia.ro

La mulți ani, 2019. Ce sunt Urșii, Capra, Plugușorul, Căiuții și Sorcova... Salariile cresc pentru toți bugetarii. Ce sume colosale vor câștiga Iohannis, Dragnea și Dăncilă în 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x