Antena Căutare

Calendar ortodox 4 mai 2019. Prăznuirea Sfintei Muceniță Pelaghia

Calendar ortodox 4 mai 2019. În sâmbăta din Săptămâna Luminată, creștinii ortodocși o cinstesc pe Sfânta Muceniță Pelaghia.

Calendar ortodox 4 mai 2019. În sâmbăta din Săptămâna Luminată, creștinii ortodocși o cinstesc pe Sfânta Muceniță Pelaghia.

Sf Pelaghia s-a născut în cetatea Tars, din părinți păgâni. Auzind de Hristos, aceasta a renunțat să se mai închine idolilor.

În acea vreme sosește în Târs împăratul Dioclețian (284-305). În timpul șederii împăratului aici, fiul acestuia s-a îndrăgostit de Pelaghia. Când moștenitorul imperial află că Pelaghia a primit botezul creștin, s-a sinucis.

Mama acesteia a denunțat-o pentru a fi pedepsită. Împăratul a fost captivat de frumusețea Sfintei Pelaghia și a încercat să o convingă să renunțe la religia ei, promițându-i toate bunurile de pe pământ dacă îi va fi soție. Sfânta Pelaghia a refuzat oferta împăratului cu dispreț.

Din cauza refuzului împăratul a poruncit să fie arsă de vie. Pelaghia s-a însemnat cu semnul sfintei cruci, a rostit rugăciuni de slavă lui Dumnezeu și intrând în foc, s-a topit precum ceara.

Calendar ortodox mai 2019. Câte sărbători de cruce roșie sunt în luna lui Florar

Alți sfinți prăznuiți în această zi:

- Sfânta Monica din Africa, mama Fericitului Augustin;
- Sfântului Cuvios Ilarion, făcătorul de minuni;
- Sfântului Cuvios Nichifor, egumenul Mănăstirii Midichia;
- Sfântului Cuvios Nichifor Isihastul;
- Sfântului Cuvios Atanasie, episcopul Corintului;
- Sfinților Cuvioși Afrodisie, Leontie, Antonie, Mel, Valerian și Macrovie, și a celor ce împreună cu ei au mărturisit în Schitopoli (Palestina)

Calendar ortodox. Sfânta Muceniță Pelaghia

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Pelaghia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește/mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.”

Calendar ortodox mai 2019. Câte sărbători de cruce roșie sunt în luna lui Florar... Botoşani: Un bărbat este cercetat de poliţişti după ce şi-a agresat soţia, iar apoi a dat foc casei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x