Calendar ortodox, 5 februarie. Paraclisul Sfintei Mucenițe Agatha vindecă femeile bolnave de cancer la sân

Biserica o pomenește pe Sfânta Muceniță Agatha, ocrotitoare a femeilor bolnave de cancer. 

Calendar ortodox. La data de 5 februarie, Biserica o pomenește pe Sfânta Muceniță Agatha, ocrotitoare a femeilor bolnave de cancer.

Sfânta Muceniță Agatha s-a născut în cetatea Panormos, din insula Sicilia Știm și că ea a fost frumoasă și bogată.

Calendar ortodox, 5 februarie. A fost ceruta in casatorie de dregatorul Cvintian, însă, a refuzat pentru ca a ales sa traiasca pentru Hristos. Este incredintata unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta sa o faca sa lepede credinta in Hristos. Avand in vedere ca nu a dat curs cererii in casatorie si ca nu a renuntat la renuntat la credinta in Hristos, va fi supusa la mai multe chinuri. Din acestea amintim ca i-a fost taiat pieptul, cu un cleste de fier.

Despre vindecarea sa in chip minunat, se știe că: "La miezul noptii i s-a aratat Sfantul Apostol Petru, cu chipul batran si cinstit, purtand in mainile sale multe doctorii. Eu stateam si priveam la tine în ceasul acela, când ai rabdat chinurile si am cunoscut ca este cu putință să se tamaduiască pieptul tau; pentru aceea am si venit aici". Sfanta mucenita Agata a raspuns: "Eu niciodată n-am obisnuit trupul meu cu nici un fel de doctorie".

Se crede că puterea vindecătoare a Muceniței Agatha este atât de mare, încât poate face minuni și în ce privește femeile suferinde de cancer la sân.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri