Antena Căutare

1 FEBRUARIE, zi de POST! Uite ce trebuie să faci MÂINE cu agheasma de la Biserică!

1 februarie, zi importanta pentru credinciosi! Agheasma luata de la Biserica are un rol vital!

Clendar ortodox. 1 februarie este zi de post pentru credincioși. Agheasma luată de mâine de la Biserică are un rol protector împotriva bolilor și calamităților naturale.

Pe 1 februarie, în calendarul ortodox este pomenit Sfântul mucenic Trifon, protector al grădinilor și al livezilor împotriva insectelor dăunătoare și a altor calamități naturale.

Aghiasma Sfântului Trifon te ferește de boli și calamități naturale

Mâine, credicioșii obișnuiesc să sfințească apa. Astfel, agheasma din ziua de 1 februarie este numită „aghiasma Sfântului Trifon”. De ziua Sfântului Trifon, viticultorii, pomicultorii și grădinarii evlavioși țin post și cheamă preotul pentru a le stropi viile, livezile și grădinile. Tot în această zi, unii oameni gospodari aduc la biserică semințe de cereale și legume, spre a fi binecuvântate de preot, pentru semănat.

În Molitfelnic, la rânduiala care se citește atunci când ogoarele, podgoriile sau grădinile sunt afectate de anumite calamități precum seceta, grindina, lăcustele sau alte insecte dăunatoare, se găsește și „Rugăciunea de exorcizare a Sfântului Mucenic Trifon, care se citește la grădini, vii și țarine”.

sursa: doxologia.ro

Un mare cutremur poate lovi oricând România! Cum trebuie să se pregătească toți românii... 1 FEBRUARIE, în istorie. Nașterea lui Ion Luca Caragiale, matinalul ”Neatza cu Răzvan și Dani” împlinește 10 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x