Antena Căutare

Fenomen ALARMANT! Pericolul MAJOR care a apărut în Delta Dunării

Canalele Deltei Dunării sunt la un pas de a fi secate, din cauza lipsei ploilor și aluviunilor depuse în alibi – ceea ce afectează turismul din zonă.

Canalele Deltei Dunării sunt la un pas de a fi secate, din cauza lipsei ploilor și aluviunilor depuse în alibi – ceea ce afectează turismul din zonă.

În unele canale apa abia mai trece de glezne. Locurile care în vară stârneau admiraţia turiştilor şi erau pline de nuferi sunt acum o mlaştină plină de nămol, potrivit digi24.ro.

„În 47 de ani, eu apă așa scăzută nu am văzut. Se rup motoarele, se rup elicele”, a spus Florin Stoian, un barcagiu care își câștigă existența plimbând turiștii în Delta Dunării.

Pe canalul care ocolește comuna Dunavățu de Jos, bărcile circulă cu viteză foarte scăzută, pentru că adâncimea este de aproximativ 30 de centimetri.

Însă, pe alte canale, apa nu trece de două palme. Oamenii Deltei Dunării sunt din ce în ce mai îngrijorați.

Nivelul alarmant de scăzut al apelor de pe canalele Deltei pune în pericol zeci de specii de păsări şi peşti rare şi aduce pierderi mari pentru cei care trăiesc din turism.

Administraţia Deltei Dunării va înfiinţa anul viitor un departament special care să cureţe fundul canalelor de mâl, ca să nu mai apară probleme când Dunărea scade mult.

Până atunci, localnicii mai au speranţe doar în natură: să plouă şi să crească fluviul, ca să nu rămână de tot cu bărcile pe uscat şi muritori de foame.

Băiețelul de opt ani, care s-a intoxicat cu insecticide, a murit! Este a treia victimă, după ce verișoarele sale s-au st... Vești bune pentru toți bucureștenii! 100 de tramvaie noi în București, cu fonduri UE. Pe unde vor circula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x