Antena Căutare

Când avem dezinfectanți și măști de protecție la prețuri normale! Ministerul Economiei a făcut anunțul

Informația momentului pentru români! Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat când vor ajunge în țară dezinfectanți (produse biocide) și măști „la prețuri normale”.

Când avem dezinfectanți și măști de protecție la prețuri normale! Ministerul Economiei a făcut anunțul Galerie
Măștile de protecție sunt vândute acum la prețuri colosale

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat luni că în cel mult două săptămâni vor exista pe piaţă produse biocide şi măşti pentru populaţie "la preţuri normale", adăugând că se va interveni "în forţă" dacă unii producători nu vor respecta anumite reguli şi vor specula acest moment.

citește și: Ordonanța militară, lovitură grea pentru medici! Ce măsuri pregătesc autoritățile

"Astăzi firma Farmec din Cluj a solicitat aviz tehnic pentru biocid şi sunt convins că până la sfârşitul săptămânii îl va obţine. Cred ca am început să ne organizam foarte bine şi producătorii românii încep să vadă acest lucru. Eu cred că într-o săptămână-două vom avea produse pe piaţă la preţuri normale. Trebuie să avem produse pe piaţă mai multe, de aceea am reuşit să scurtăm perioada de acreditare a acestor produse biocide, măşti, combinezoane în aşa fel încât piaţa să aibă cât mai multă ofertă (...). dacă aceşti producători vom vedea că nu respectă anumite reguli, nu am informaţii despre producătorii despre care am vorbit, ba din contră, şi nu vreau să dau acum preţurile, pentru că ele sunt chiar foarte rezonabile şi ok din punctul acesta de vedere, dar dacă vedem că producătorii români, cu toate că statul îi sprijină vor să speculeze acest moment, vom interveni în forţă şi nu-i vom lăsa să-şi bată joc de români (...) Şi nu mi-ar plăcea să fiu în pielea acelui producător român", a declarat Virgil Popescu la TVR 1.

Când avem dezinfectanți și măști de protecție la prețuri normale! Ministerul Economiei a făcut anunțul

Măștile de protecție au dispărut din farmacii

Măștile de protecție au dispărut din farmacii

Ministrul Economiei a precizat că din 15 aprilie România va putea produce pentru populaţie un milion de măşti pe zi.

citește și: „Coronavirusul n-a apărut aşa cum crede lumea”. Cum a dobândit COVID-19 „puterea” de a se transmite la oameni?

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a subliniat că ministerul sprijină absolut orice producător care doreşte să intre în acest program, cu acele linii de credit cu dobândă zero.

citește și: ​Coronavirusul nu se transmite prin aer! Organizația Mondială a Sănătății a explicat cum te poți infecta, de fapt, cu COVID-19

Nu în ultimul rând, Popescu a dat asigurări că se caută soluţii astfel încât aceste măşti să fie distribuite către populaţie prin farmacii, la preţuri rezonabile, "astfel încât să nu avem speculă".

"Le vom produce în aşa fel şi avem grijă - am discutat în momentul de faţă cu premierul ca să cumpere statul român toată producţia - să găsim o soluţie să fie date prin farmacii către populaţie sau prin alte mijloace astfel încât să nu avem speculă şi mai ales să nu se ducă unii să cumpere şi se le vândă la a treia, sau a patra mână, mai scump. Nu ne dorim acest lucru", a mai spus Virgil Popescu, conform celor de la Agerpres.

Alte trei decese ale unor persoane infectate cu coronavirus - două femei şi un bărbat / Numărul total al morţilor a ajun... Zece asistente medicale şi trei infirmiere au demisionat de la Spitalul CFR din Timişoara, de teama coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x