Antena Căutare

Ordonanța militară, lovitură grea pentru medici! Ce măsuri pregătesc autoritățile

Din cauza presiunii, a oboselii, de teamă sau din lipsa echipamentelor medicale, tot mai multe cadre medicale îşi depun demisiile pe mesele managerilor. Numai în Mioveni peste 100 de salvatori ar fi decis să renunţe, iar în Arad opt medici şi-au depus dosarele de pensionare.

În această situaţie, autorităţile pregătesc o nouă ordonanţă militară care ar putea interzice cadrelor medicale să demisioneze în perioada stării de urgenţă. Anunţul vine de la secretarul de stat Horaţiu Moldovan, în exclusivitate pentru Antena 1.

citește și: Un medic întors din tură, nevoit să refuze îmbrățișarea fiului său, a izbucnit în lacrimi în fața micuțului. Imaginile sunt sfâșietoare - Video

Astăzi numărăm aproape două mii de bolnavi de COVID-19, cu 192 mai mulţi faţă de ieri. 47 de oameni de murit, în timp ce 209 au fost declaraţi vindecaţi.

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: CADRELE MEDICALE ÎȘI DAU DEMISIA

De teamă, de oboseală, fără echipamente de protecţie, cei de care depinde viaţa noastră, a tuturor, abandonează frontul de luptă. O sută de demisii ale cadrelor medicale sunt numai în Mioveni.

Ordonanța militară, lovitură grea pentru medici! Ce măsuri pregătesc autoritățile

Ordonanța militară nr. 4 ar putea aduce reguli noi pentru cadrele medicale

Ordonanța militară 4, lovitură grea pentru medici! Ce măsuri pregătesc autoritățile

La Spitalul Fundeni, mai mulţi doctori ar fi intrat în concediu medical. În Rădăuţi, singurul medic infecţionist a intrat în concediu paternal. Iar aseară, autorităţile din Arad au anunţat că şase medici şia-au depus dosarele iar alte două cazuri sunt în aşteptare.

În această criză, fără precedent, autorităţile iau măsuri nemaivăzute de la o zi la alta. În războiul cu un inamic invizibil medicii s-ar putea să nu mai fie lăsaţi să "dezerteze".

Se pare că autoritățile încearcă să ia măsuri pentru a interzice medicilor să își dea demisia în timp de pandemie. Părerile medicilor despre noile reguli sunt împărţite.

În ordonanţa militară patru sunt şi alte reguli noi pentru medici. Doctorii pot fi mutaţi oriunde e nevoie de ei în ţară.

33 de români infectaţi cu coronavirus sunt în stare gravă. Unul dintre ei e un medic, şefa sectiei ATI de la spitalul Gerota.

Pandemia de coronavirus scoate la iveală neregulile din România: "Medicii au tolerat lipsurile din spitale timp de ... Montarea dispozitivelor cu soluţie dezinfectantă la intrările în blocuri ar putea fi făcută de asociațiile de proprietar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x