Antena Căutare

Când începe distribuirea pensiilor pentru luna ianuarie 2023. Poșta Română a făcut anunțul

Poșta Română anunță că începe distribuirea pensiilor pentru luna ianuarie, mai devreme. Iată din ce dată își pot aștepta pensionarii banii la domiciliu sau pânâ când îi pot ridica de la ghișeu.

Vești bune pentru pensionari. După ce Posta Română a anunțat, la finalul anului trecut, că pensiile vor fi distribuite cu o mică întârziere, acum reprezentanții instituției au explicat că vor începe procesul mai devreme decât preconizau, transmite Agerpres.ro.

Când începe Posta Română distribuirea pensiilor pentru luna ianuarie

Distribuirea pensiilor va începe joi, 5 ianuarie, cu o zi mai devreme faţă de termenul anunţat iniţial, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională Poşta Română (CNPR), potrivit sursei menționate antereior.

Așadar, distribuirea pensiilor la domiciliu se va desfășura în perioada 6 – 17 ianuarie 2023, iar la ghișeele subunităților poștale – până pe data de 19 ianuarie 2023, se mai arată în comunicatul oficial.

Citește și: Schimbări importante la Poșta Română. Fiecare român va avea un cod poștal propriu. Ce modificări se pregătesc

Potrivit instituţiei, în luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poşta Română primeşte cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR).

În prima lună a anului, comparativ cu lunile obişnuite, poştaşii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile, precizează CNPR.

„Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie.

Menționăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii și subliniem că, anul trecut, Poșta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt și a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat inițial, distribuirea drepturilor bănești”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Citește și: Poșta Română se digitalizează și lansează primul NFT. Cât costă noul timbru digital și ce se va întâmpla cu banii obținuți

Ce le-a transmis un cunoscut preot român credincioșilor, chiar înainte de Bobotează: „Popa nu e de la Jandarmerie”... Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ioan. Ce nu se face pe 7 ianuarie 2023 la sărbătoarea de azi, Soborul Sfântului Ioan Bo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x