Poşta Română lansează primul NFT al unei entităţi din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea companiei.
Este vorba despre o serie limitată de 160 de NFT-uri, simbolizând vârsta Poştei Române, creaţii grafice virtuale a căror valoare de piaţă este de presupus a se aprecia în timp, transmite Agerpres.ro.
Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 12 august 2022, ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie a României.
„Din cele 160 de NFT-uri, Poșta Română a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitații deschise, cu un preț de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă. Scopul licitației este unul exclusiv umanitar”.
Potrivit comunicatului, încasările obținute în seara evenimentului vor fi donate pentru fundația HOSPICE Casa Speranței, are a demarat un proiect de colaborare cu Poșta Română în acest sens
„Banii vor merge în proiectele de susținere a programelor derulate în sprijinul pacienților cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susținerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundației se cifrează, coincidență, la 160 de euro”, transmite compania.
De asemenea, Poșta Română marchează 160 de ani de la înființare și prin organizarea fazei naționale a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă ajunsă anul acesta la ediția 42.
Întrecerea, la care participă cei mai rapizi poștași din fiecare județ al țării, se va desfășura sâmbătă, 13 august 2022, pe Calea Victoriei, de la ora 11.00, linia de start fiind amplasată chiar în fața Muzeului Național de Istorie a României.
Ce este un NFT?
În primul rând, NFT înseamnă token non-fungibil, care are proprietăţi unice, deci nu poate fi schimbat cu altceva. Acesta a prins avânt în 2020, atrăgând atenţia din partea mediei mainstream şi a interesului extins mai departe de entuziaştii tehnologiei blockchain spre investitori şi consumatori, scrie Capital.ro.
NFT-urile oferă creatorilor de conţinut un nou nivel de control asupra muncii acestora, în special în lumea artei digitale şi a colecţiilor. Fiind active care poartă valoare, NFT-urile pot fi, de asemenea, folosinte în spaţiul finanţelor descentralizate (DeFi), punând împreună două aspecte ale ecosistemului blockchain care explodează în popularitate.
Citește și: Ratele bancare pot fi plătite la oficiile poştale sau direct de acasă, cu ajutorul factorului poştal
Acestea vin sub forma unui activ digital, care e văzut drept ceva de colecție. La un nivel foarte ridicat, majoritatea NFT-urilor fac parte din blockchain-ul Ethereum.
NFT-urile sunt folosite drept metodă de a vinde online obiecte exclusive şi au potenţialul de a fi folosite pentru a verifica orice ar avea valoare în dovedirea proprietăţii, inclusiv:
Horoscop zilnic 12 august 2022. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și s... La ce folosesc hoții mașinile pe care le fură de la turiștii veniți în Grecia. Răspunsurile poliției elene...