Antena Căutare

Când ne vom putea reîntoarce la mare? Industria hotelieră are pierderi estimate la 500 de milioane de euro: "Suntem bulversaţi"

În fiecare sezon, toate drumurile duceau către mare. O arată şi cifrele. Anul trecut, pe litoral, de 1 mai au fost 50.000 de oameni, iar staţiunile Vama Veche şi Mamaia aveau un grad de ocupare de sută la sută.

Când ne vom putea reîntoarce la mare? Industria hotelieră are pierderi estimate la 500 de milioane de euro: "Suntem bulversaţi"
Când ne vom putea reîntoarce la mare? Industria hotelieră are perderi estimate la 500 de milioane de euro: "Suntem bulversaţi"

"Erau hoteluri care avea în jur de 20 de rezervări, altele 7-8. Evident că numărul acestor rezervări era în creştere pentru că semnalul dat cum că putem începe să călătorim, deschidea poarta către rezervări. Chiar şi noi, operatorii din turism, suntem bulversaţi de aceste declaraţii care contrazic ceea ce fusese deja anunţat public", spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România

Autoritatile au dat peste cap planurile de vacanţă

Este sau nu interzis să pleci din localitate, după 15 mai? Primele lămuriri cu privire la deplasarea în afara orașului

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Nu vom putea imediat după 15 mai nici măcar să plecăm din localitate decât dacă vom avea un motiv foarte serios"

Ludovic Orban, premierul României: "Ne-am dori sa existe posibilitatea reală ca oamenii sa isi petreaca concediile in destinatii de vacanta, dar nu se poate anunta de acum cu certitudine ca se va da drumul la activităţi"

Următoarele măsuri ar putea fi ridicate la 1 iunie: "Dacă dăm drumul la restaurante trebuie să stabilim nişte reguli"

În aşteptarea turiştilor care nu mai vin, hotelierii au făcut investiţii serioase.

"Deja achiziţionăm 6-8 scanere de temperatură, la intrarea în hotel. Pe zonele mai aglomerate şi pe resorturi ne gândim şi la un cabinet medical", spune Nicolae Bucovală- preşedinte Asociatia Patronală Mamaia

Veste bună dată românilor: "Dacă de 1 Mai oamenii respectă regulile, o să putem ieși din case. De Paşte totul a fost în regulă!"

Şi în Mărginimea Sibiului, proprietarii de pensiuni aşteaptă deschiderea sezonului

Cornel Posea, proprietar pensiune Bazna: "Avem 10 camere fiecare este cu intrări separate, am pregatit sisteme de dezinfectie, iar legat de mese, grădina fiind foarte mare, avem si o zona de terasa"

Maria Lupu, proprietar pensiune Rasinari: "În functie de anumite ore pe care noi le comunicam oapsetilor, sa coboare la masa pe nivele. 5 camere sau 6 camere intr-un interval de timp si apoi celelelalte"

Potrivit datelor oficiale, 40 de hoteluri din ţară sunt deschise acum. Degeaba însa, clientii tot nu pot ajunge la ele.

Măsuri drastice în România pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus. Orașul în care circulația mașinilor pe 1 și 2 mai va fi interzisă

Călin Ile, proprietar hotel Bucureşti: "Angajaţii sunt trimişi în şomaj tehnic, fiecare a încercat să scadă costurile, a oprit energia, a oprit lifturile."

Anul trecut, doar Bucureştiul a fost vizitat de aproximativ 2.200.000 milioane de turişti străini. Anul acesta, doar în cele două luni în care hotelurile au stat înch trebuiau să ajungă în Capitală aproximat 350-400.000 de turişti, iar pentru lunile mai şi iunie se aşteptau să vină chiar mai mulţi.

”Izolarea oamenilor a dus la o epidemie de țânțari." Vacanța din Bali s-a transformat într-un coșmar pentru Lora! ”Poartă virusul Dengue, mai periculos decât coronavirus”

Estimările arată pierderi de 500 de milioane de euro în industria hotelieră.

O femeie a murit după ce a fost atacată de câinii unui cioban. Avea doar 41 de ani ... REMDESIVIR, medicamentul care blocheaza materialul genetic al virusului. Este cel mai efcient împotriva noului coronavir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x