Este sau nu interzis să pleci din localitate, după 15 mai? Primele lămuriri cu privire la deplasarea în afara orașului

Este sau nu interzis să pleci din localitate, după 15 mai? Prima rundă de relaxare aduce românilor și libertate pentru deplasări, astfel că vor putea ieși din case fără a mai completa declarație pe propria răspundere. Cât despre deplasările în afara orașului, premierul Orban susține că nu vor fi interzise, însă vor veni cu mai multe reguli.

Lămuriri cu privire la deplasările în afara localităților, din 15 mai

Hepta

"După data de 15 mai am stabilit că vom elimina restricțiile de circulație în interiorul localității total, și vom păstra anumite restricții pentru deplasarea în afara localitații. Nu va fi interzis!”, explică premierul Ludovic Orban.

Reluarea activității restaurantelor și a teraselor, în analiză

Pe 15 mai, românii vor putea ieși din casă, se vor redeschide parcurile, dar nu și locurile de joacă pentru copii. Restaurantele, barurile, mall-urile și terasele, însă, rămân închise și se vehiculează data de 1 iunie pentru redeschiderea lor, dacă lucrurile vor merge pe un făgaș pozitiv.

”În privința restaurantelor evaluările privind riscul epidemiologic sunt rezervate, adică există un risc epidemiologic destul de mare. Încă nu s-a luat o decizie cu privire la reluarea activității restaurantelor, teraselor, dar analizăm.

Au fost foarte multe emoții cu privire la sărbătoarea Paștelui, suntem deja la 10 zile, se vede că de Paște totul a fost în regulă, nu există o creștere a numărului de infectări. Și de 1 mai oamenii vor avea tendința de a ieși, dar trebuie să respecte regulile.

În prima fază vom ridica acele restricții pentru care există cel mai mic grad epidemiologic. Ridicarea se va face gradual. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să stabilim niște reguli și proprietarii de restaurante vor trebui să se adapteze acestor reguli", a mai spus Orban.

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri