Antena Căutare

Când s-ar putea redeschide grădiniţele şi aferschool-urile! Orban: „Plata de la stat a 75% din salariul brut va lua sfârșit”

Premierul Ludovic Orban a anunțat că grădinițele private și aferschool-urile s-ar putea deschide, în următoarea perioadă, iar plata de la stat a 75% din salariul brut al părinților va lua sfârșit.

Când s-ar putea redeschide grădiniţele şi aferschool-urile! Orban: „Plata de la stat a 75% din salariul brut va lua sfârșit”
Când s-ar putea redeschide grădiniţele şi aferschool-urile! Orban: „Plata de la stat a 75% din salariul brut va lua sfârșit” | profimediaimages.ro

Guvernul ia în calcul deschiderea lor de pe data de 15 iunie, dar şi reluarea altor activităţi, precum a centrelor comerciale, potrivit Mediafax.

Propunerea vine în contextul în care, pe perioada vacanţei de vară a elevilor, ajutorul de stat pentru părinţii care au stat acasă cu minorii va fi sistat.

„Sunt în analiză, nu numai grădiniţele. După închiderea şcolii, măsura noastră de a susţine părinţii prin plata a 75% din salariul brut, pentru un părinte, să stea acasă cu copiii, va înceta, pentru că încetează şcoala şi se intră în vacanţă. Sunt foarte multe familii active, care odată ce nu mai există acest sprijin, vor vea nevoie să îşi ducă copiii în astfel de locuri, fie de tip grădiniţă, fie de tip afterschool privat”, a spus premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Se ştie că astfel de activităţi funcţionează pe perioada verii şi vin în sprijinul părinţilor activi. Analizăm această măsură, e în evaluare. În măsura în care vom vedea că rirscul epidemiologic este sub nivelul care este de risc, e posibil să permite organizarea unor astfel de activităţi. Fiecare părinte va decide dacă îşi va lăsa copilul sau nu”, a explicat premierul.

Când vor fi redeschise mall-urile, în România! Ludovic Orban, anunț de ultimă oră!

Ludovic Orban a mai spus că peste două miliarde de euro vor fi granturi acordate companiilor care au fost închise pe această perioadă.

Dublarea alocațiilor, în pericol! Ludovic Orban, anunț de ultim moment! „Fac apel la parlamentari să nu mai voteze pomeni”

„Am luat zeci de măsuri economice, fiscale de susţinere financiară a companiilor, a angajaţilor în ultimele trei luni. Toate aceste măsuri au avut în vedere tocmai limitatarea efector negative asupra companiilor, a deciziilor de restrângere a activităţilor economice. În fiecare domeniu de activitate, noi vom genera un program de susţinere a companiilor”, a motivat el.

Dublarea alocațiilor, în pericol! Ludovic Orban, anunț de ultim moment! „Fac apel la parlamentari să nu mai voteze pomen... Încă un focar de coronavirus, în România? Peste 20 de angajate ale unei croitorii, confirmate cu COVID-19!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x