Antena Căutare

Când se deschide târgul de Paște din București. Evenimentul are intrare liberă

Se dă startul celei de-a XI-a ediție a Târgului de Paște din București. Iată unde va avea loc și în ce perioadă!

targ de paste Galerie
Când se deschide târgul de Paște din București. Evenimentul are intrare liberă | Profimedia

Bucureștenii, dar și turiștii care se află în Capitală în luna aprilie, pot vizita Târgul de Paște, unde se pot bucura atât de atelierele creative, cât și de mâncare bună.

Citește și: Cât te costă o porție de sarmale de post la târgurile din București. Socoteala de acasă nu se potrivește deloc cu cea din târg

Unde și când se deschide târgul de Paște din București. Anunțul făcut de primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, organizează în perioada 07 – 17 aprilie, cea de-a XI-a ediţie a Târgului oficial de Paşte al Capitalei, „Tradiţii şi Flori de Sărbători”, în Parcul Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle şi Expo Flora, pe aleile principale, notează News.ro.

Evenimentul cultural se adresează bucureştenilor, dar şi turiştilor, şi îşi propune să valorifice arta populară şi tradiţiile autentice, adunând producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării, mai arată comunicatul de presă al PMB.

Citește și: Cât costă 27 de bucăți de sarmale făcute de chef Scărlătescu pentru masa de Paște. Prețurile practicate de juratul Chefi la Cuțite

Conform sursei citate, în fiecare zi, între orele 10:00 şi 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de căsuţe din cadrul evenimentului, obiecte meşteşugăreşti şi produse culinare.

În cadrul târgului, publicul va găsi sute de produse tradiţionale, precum: ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi bijuterii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulceţuri şi zacuşti etc.

Citește și: Excursie de weekend la 3 ore de București. Locul de vis pe care puțini români îl știu

De asemenea, timp de 11 zile, meşterii populari vor dezvălui, în spaţiul expoziţional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstraţii de încondeiere a ouălor de Paşte, de realizare a unor obiecte şi decoraţiuni din pănuşă sau de prelucrare a lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie, conform News.ro.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii și Paște 2023. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru zilele de sărbătoare

Copiii sunt aşteptaţi şi ei în cadrul evenimentului pentru a lua parte la atelierele de creaţie, unde vor avea putea realiza decoraţiuni tematice, mai indică sursa menţionată.

Târgul de Paşte este un eveniment cu intrare liberă.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cât a plătit un clujean pentru un burger la un restaurant din România. Nu i s-a mai întâmplat de mult timp asta: „Sincer... Rezultate Loto 30 martie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x