Se schimbă programul de lucru, în România. Ministrul Muncii a anunțat când se va trece la „munca flexibilă”

Guvernul va introduce sistemul de muncă flexibilă. Ministrul Muncii a anunțat când se va face trecerea la noul program de lucru.

Guvernul va introduce sistemul de muncă flexibilă în aproximativ o lună. Este anunţul făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Suntem în pline dezbateri în acest moment. Cred că în două-trei săptămâni finalizăm consultările. Este un parteneriat între stat și angajator. (...)

Statul va acoperi, propune noi, 75%, dar și aceste lucruri sunt, în continuare, discutate”, a declarat ministrul Muncii.

Ce restricții îi așteaptă pe români de la 1 iulie. Anunțul făcut de Ludovic Orban: ”Nu vrem să punem în pericol sănătatea oamenilor!”

Astfel, statul va plăti perioada de muncă nelucrată de angajaţi. Angajatorul păstrează în acest mod mai mulţi oameni la muncă, iar statul nu mai acordă indemnizaţii de şomaj.

Programul nu se va bucura de acelaşi succes ca în Germania, cred sindicatele. Motivul? Angajatorii vor încasa bani de la stat, iar la finalul schemei guvernamentale vor concedia personalul de care n-au nevoie.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus, din Antena 3.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri