Antena Căutare

Ce restricții îi așteaptă pe români de la 1 iulie. Anunțul făcut de Ludovic Orban: ”Nu vrem să punem în pericol sănătatea oamenilor!”

Începutul lunii iulie ar putea să aducă noi restricții pentru români, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Premierul Ludovic Orban a anunțat, însă, că o decizie în acest sens va fi luată în weekend. 

Potrivit Antena 3, românilor ar putea să le fie impuse noi restricții în urma creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus.

”Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Vom lua măsurile la care ne-am gandit cu o singură condiție. Să nu existe un număr foarte mare de infectări și să nu punem în pericol sănătatea oamenilor. Vom face o evaluare sâmbătă, duminică, și în funcție de datele pe care le vom avea, vom decide. Repet, nu vreau să impunem alte restricții”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul Orban a dat ordinul: Trebuie să ne pregătim pentru o creștere uriașă a numărului de cazuri! Ministrul Sănătății, în alertă

De asemenea, ministrul Sănătății susține că totul depinde de evoluția cazurilor de coronavirus.

”Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare. În acest moment avem o creștere de cazuri, evaluăm fiecare zi și luăm o decizie. Evoluția ne va da măsura tratamentului și recomandărilor care vor urma în condițiile în care vom avea o creștere exponențială nu una progresivă și care va forța sistemul medical, unitatea de primiri urgență sau terapia intensivă, atunci vom fi nevoiți să luăm și alte măsuri.”, a spus ministrul.

Încă o țară impune carantinarea pentru români. Medicul Rafila, noi declarații despre creșterea alarmantă de cazuri: ”Trebuie să luăm măsuri!”

Câte cazuri de coronavirus au fost confirmate în România

Până joi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

Dintre cei diagnosticați, 1.565 au decedat.

În intervalul 24 – 25 iunie, au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Încă o țară impune carantinarea pentru români. Medicul Rafila, noi declarații despre creșterea alarmantă de cazuri: ”Tre... Se schimbă programul de lucru, în România. Ministrul Muncii a anunțat când se va trece la „munca flexibilă”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x