Căutare Live

Când se va putea discuta despre o relaxare a măsurilor împotriva răspândirii COVID-19, în România. Nelu Tătaru: „Vom vedea după acest număr de zile, de la Paște”

Bilanțul real al cazurilor de coronavirus în România va fi cunoscut abia la 7-10 zile de la Paște, după cum a declarat, luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

„Încă nu suntem pe un trend descendent, trebuie să avem mai mult zile în care să avem mai puțin cazuri noi, trebuie să ne gândim că a fost și o perioadă în care activitatea la unitățile sanitare a fost mai mică, fiind sărbătorile pascale.

Vom vedea la un 7 -10 zile după Paște o evoluție. Atunci putem să spunem că am atins vârful sau nu sau că numărul de cazuri prognozat de noi rămâne același", a spus Nelu Tătaru, într-o intervenție la Antena 3.

Citește și: Când ar putea fi redeschise școlile în România! Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră!

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare, aici!

Grupul de Comunicare Strategică, despre relaxarea măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului, în România

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a transmis un comunicat în care a precizat că autoritățile nu au în vedere măsuri de relaxare a restricțiilor în perioada imediat următoare, iar dezbaterile referitoare la unele propuneri în aces sens sunt doar individuale.

Autoritățile consideră că măsurile luate până în acest moment „își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare”.

Prin urmare, „eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare, din rațiuni de securitate sanitară”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Discuțiile legate de ridicarea graduală a restricțiilor trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică și de necesitatea prevenirii unui nou val de infectare.

„Autoritățile fac permanent estimări asupra evoluției răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social și pe rata de conformare a cetățenilor față de măsurile deja adoptate. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate”, precizează comunicatul.

Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor”, mai arată GCS, precizând că în analizarea eventualelor măsuri de relaxare se va ține cont de recomandările Comisiei Europene și de coordonarea cu celelalte state ale UE.

Citește și: O nouă decizie în privința persoanelor de peste 65 de ani! Ce a hotărât Guvernul, după o propunere formulată de Adrian Streinu Cercel

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole

Grupul de Comunicare Strategică a precizat și că propunerea de izolare a persoanelor vârstnice nu este luată în considerare de către autorități.

„În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizează în comunicat.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Un pacient cu COVID-19 din Iași a fugit din spital! Cum a reușit să plece neobservat. VIDEO...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri