Antena Căutare

Rusaliile - semnificație în Biblie. Rusaliile Ortodoxe în 2019 și 2020

Rusalii 2019 ortodox. Când sunt Rusaliile în 2019 în calendarul ortodox. Semnificație și zile libere legale. Ce sunt Rusaliile în Biblie, Rusaliile Ortodoxe în 2019 și 2020. 

Rusaliile - semnificație în Biblie. Rusaliile Ortodoxe în 2019 și 2020 Galerie
rusaliile in 2019

Rusalii 2019 ortodox. Rusaliile în 2019 în calendarul ortodox pică duminică și luni, 16-17 iunie 2019. Semnificație și zile libere legale. Ce sunt Rusaliile în Biblie. Rusaliile Ortodoxe în 2019 și 2020.

Când sunt Rusaliile în 2019 în calendarul ortodox este o întrebare care și-o adresează românii cu gândul la o nouă minivacanță. Această mare sărbătoare a creștinătății, ce semnifică Pogorârea Sfântul Duh, cade anul acesta în zilele de 16 și 17 iunie 2019, respectiv Duminica și Lunea Rusaliilor. Așadar, românii își pot planifica vacanța de Rusalii știind că vor avea la dispoziție trei zile libere, socotind cu weekend cu tot.

Rusaliile, sărbătoare cunscută și ca Cincizecimea, se petrec la 10 zile de la Înălțarea lui Iisus, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa. În Biblie, Rusaliile nu sunt denumite concret, însă sărbătoarea apare încă din Vechiul Testament, sub numele de „Sărbătoarea săptămânilor” sau Șavuot, zi în care evreii sărbătoreau roadele pământului. Biblia dă indicații despre acest eveniment la cărțile Exodul, Levitic sau Numeri.

Rusaliile - semnificație în Biblie. Rusaliile Ortodoxe în 2019 și 2020

Rusaliile au devenit, mai târziu, o aniversare a Legământului, eveniment petrecut la 50 de zile de la ieșirea poporului evreu de sub robia Egiptului, eveniment descris amplu în Biblie la cartea Exodului.

Rusaliile, ca simbol al Cincizecimii și al Pogorârii Duhului Sfânt, reprezintă tot un eveniment descris de Biblie, la cartea Faptele Apostolilor. Se spune că, în momentul în care Duhul Sfânt s-a pogorât din cer, ca un vuiet mare de vânt, deasupra capului tuturor celor prezenți, aceștia au început să vorbească în toate limbile pământului.

Pentru a marca sărbătoarea Rusaliilor, Biserica Ortodoxă oficiază ample slujbe în Duminica și Lunea Rusaliilor, care încep prin rugăciunea adresată Sfântului Duh:

"Împarate Ceresc, Mângaietorule, Duhul Adevarului, Care pretutindeni ești și pe toate le împlinești; Vistierul bunătaților și Dătătorule de viață, vino și Te sălăsluiește întru noi și ne curatește pe noi de toată întinăciunea și mantuiește, Bunule, sufletele noastre".

Rusaliile Ortodoxe în 2019 și 2020

În România, sărbătoarea se bucură de două zile libere legale - duminica și luni, respectiv 16 și 17 iunie, figurând în când codul muncii ca libere legale. Pentru cei care vor să-și planifice Rusaliile în 2020, o pot face încă de anul acesta. Rusaliile Ortodoxe pică anul viitor mai devreme, pe 7, respectiv, 8 iunie, 2020.

Imagini cu impact emoțional! Un tânăr ucide o pisică dintr-un pumn. S-a filmat și a urcat clipul pe Facebook... Video. Asistente filmate când jigneau și îmbrânceau pacienţi ajunși la camera de gardă a Spitalului Universitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x