Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Cum se vor întoarce elevii la școală. Când va fi obligatorie purtarea măștii: doar în pauze sau și în timpul orelor?

Când vor fi obligați, de fapt, elevii să poarte masca de protecție. Reprezentantul Ministerului Sănătății, informații noi despre noile reguli pentru anul școlar 2020-2021.

Cum se vor întoarce elevii la școală. Când va fi obligatorie purtarea măștii: doar în pauze sau și în timpul orelor?

Hepta

„În şcoli este clar că va fi necesar portul măştii pentru elevi, cât şi pentru profesori sau personalul auxiliar. Acolo unde e nevoie, să fie despărţitoare de plexiglas în clase, pentru respectara distanţării. Şcolile trebuie pregătite cu dezinfectanţi la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Declarațiile premierului au fost contrazise, însă, de Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, care a spus că recomandarea oficială pe care INSP a transmis-o Ministerului Sănătății pentru ghidul sanitar ce va fi transmis școlilor, prevede ca masca de protecție să fie obligatorie pentru copii doar în timpul recreației.

„Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe (în Ministerul Sănătății – n.red.). Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă.

Decizia privind numărul de copii care revine la școală va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare. Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a declarat Simona Pârvu, pentru Edupedu.ro.

Când trebuie să poarte elevii, de fapt, masca de protecție

Joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că instituția „are același punct de vedere cu prim-ministrul”.

Întrebat despre declarațiile contradictorii ale premierului și directorului INSP, Moldovan a răspuns:

„Fără doar și poate, Ministerul Sănătății are același punct de vedere cu prim-ministrul.”

Sursa video: Antena 3

Recomandari