Antena Căutare

Când va fi sfințită Catedrala Mânturii Neamului. Va fi gata mai devreme!

Catedrala Mântuirii Neamului Terminată este terminată în proporţie de 80%. Datorită condițiilor meteo favorabile, construcția va fi gata mai devreme decât fusese anunțat inițial. Astfel că aceasta va fi sfinţită pe 25 noiembrie, în prezenţa a sute de invitaţi, inclusiv patriarhii tuturor Bisericilor Ortodoxe.

Catedrala Mântuirii Neamului este terminată în proporţie de 80%. Datorită condițiilor meteo favorabile, construcția va fi gata mai devreme decât fusese anunțat inițial. Astfel că aceasta va fi sfinţită pe 25 noiembrie, în prezenţa a sute de invitaţi, inclusiv patriarhii tuturor Bisericilor Ortodoxe.

În anul 2017, Primăria Capitalei a donat, pentru Catedrală, 19,5 milioane de lei, iar Guvernul, 20 de milioane lei.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a oferit câteva informații agenției Mediafax.

„Evenimentul sfinţirii Catedralei Naţionale este un moment foarte important, care va puncta în cel mai luminos mod anul centenar. (…) La baza acestui proiect a stat iniţiativa cinstirii eroilor români din Primul Război Mondial, ulterior, din al Doilea Război Mondial, din vremea comunismului şi astăzi, de ce nu, este importantă pomenirea românilor care au murit şi după 1990, în toate câmpurile militare. Sfinţirea ei este acum fixată, pe 25 noiembrie, înainte cu doar câteva zile de al doilea hram al său, care este Sfântul Andrei. În zilele ulterioare, vor avea loc diverse festivităţi religioase, întâlniri importante, slujbe religioase în această nouă catedrală”, a declarat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Când va fi sfințită Catedrala Mânturii Neamului. Va fi gata mai devreme!

La marele eveniment din noiembrie, vor participa sute de invitaţi, printre care Patriarhul Kirill, de la Moscova, Patriarhul Bartolomeu, de la Constantinopol şi toţi conducătorii Bisericilor Ortodoxe din Europa.

„Se estimează un cost de peste 90 de milioane de euro, sumă din care aproximativ 16 milioane de euro se vor întoarce la stat sub formă de TVA. Biserica Ortodoxă Română ca şi celelalte culte din România este plătitoare de TVA, aşa cum este plătitoare şi de impozite pe toate clădirile sale, terenurile sale, pe mijloacele fixe, pe maşinile sale şi aşa mai departe", a adăugat Vasile Bănescu.

Vremea neobişnuit de caldă din această iarnă i-a ajutat pe muncitori să finalizeze mai repede Catedrala Mântuirii Neamului.

"A fost ceva inexplicabuil şi pentru noi, chiar şi pentru colegii care lucrează în şantier, oameni cu experienţă de zeci de ani. Nimeni nu s-a gândit că, în această perioadă, în ianuarie, în special, când trebuia să fie o temperatură de -10, -15 grade, să putem să turnăm beton la şantierul nostru", a mai spus consilierul patriarhal.

Potrivit sursei citate, locul în care este ridicată Catedrala Mântuirii Neamului, în spatele Casei Poporului, nu a fost ales întâmplător. Acolo, în timpul comunismului, existau cinci biserici. Trei dintre acestea au fost demolate de Nicolae Ceauşescu, iar celelalte două au fost translate.

Construcţia va avea o capacitate de 5.000 de persoane şi 12 lifturi.

Foto: catedralaneamului.ro

ALERTĂ în toată România! Autoritățile au anunțat zeci de decese și sute de cazuri noi de îmbolnăvire, în doar câteva zil... Veste proastă pentru șoferi: se circulă bară la bară! Traficul va deveni infernal în orele următoare!...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x