Antena Căutare

Când vor avea loc simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat în anul școlar 2022-2023

Ministerul Educaţiei a aprobat ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 - 2023.

Când vor avea loc simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat în anul școlar 2022-2023

Profimedia

Ministrul Educației Ligia Deca a aprobat ordinul privind organizarea simulărilor pentru examenul de Evaluare Națională și pentru Bacalaureat. Ce trebuie să știe elevii?

Citește și: Test de inteligență rapid. Privește poza și descoperă cine este elevul care minte profesoara. Iată răspunsul

Când vor avea loc simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat în anul școlar 2022-2023

Simularea pentru examenul de Evaluare Națională va începe pe 20 martie și cea pentru Bacalaureat pe 27 martie, potrivit ordinului privind organizarea simulărilor aprobat de ministrul Educației Ligia Deca, notează News.ro.

„Astăzi, 25 ianuarie 2023, am aprobat ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 - 2023.

Lista conţinuturilor pentru simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2022 – 2023, precum şi lista conţinuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat în anul şcolar 2022-2023 sunt anexe ale acestui ordin.

Citește și: Top 20 de licee din țară, în funcție de ultima medie de la admiterea din 2022. În ce colegiu cea mai mică medie a fost 9,68

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”, arată postarea de miercuri pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Sursa citată mai spune că desfăşurarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023 este realizată în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor şcolare.

„Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial”, mai arată postarea de pe reţeaua de socializare.

Citește și: STB a lansat o aplicație pentru elevii și studenții din Capitală. Cum pot obține abonamentele gratuit pe telefon, pas cu pas

(P) Sfaturi pentru cumpărarea de jucării pentru copii de la 0 la 3 ani... Atenție la această tehnică! Înșelătorie cu un apartament de închiriat în Sibiu. Cum au fost păcăliți nouă chiriași...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x