Antena Căutare

STB a lansat o aplicație pentru elevii și studenții din Capitală. Cum pot obține abonamentele gratuit pe telefon, pas cu pas

Elevii și studenții din București și județul Ilfov pot obține gratuitatea direct prin intermediul aplicației Youth TB care verifică în SIIIR dacă sunt elevi sau nu.

STB a lansat o aplicație pentru elevii și studenții din Capitală. Cum pot obține abonamentele gratuit pe telefon, pas cu pas
Elevii și studenții din București și județul Ilfov pot obține gratuitatea direct prin intermediul aplicației Youth TB care verifică în SIIIR dacă sunt elevi sau nu. | Shutterstock

Societatea de Transport București a anunțat, sâmbătă, că lansat aplicația YouthTB, dedicată elevilor care studiază în cadrul instituțiilor de învățământ din București și județul Ilfov. Prin intermediul acesteia, abonamentul gratuit de transport fără să mai stea la coadă la centrele de vânzare, fără să mai fie nevoie nici de cardul STB.

STB a lansat aplicația YouthTB pentru elevii din București și Ilfov

„Simplu, comod, accesibil, fără să așteptați la centrele de vânzare, fără birocrație. În câteva minute de la instalare sunteți posesorii unui abonament pentru transportul de suprafață. Nu mai purtați grija cardului, de acum abonamentul îl aveți în aplicația YouthTB”, a transmis STB, într-un mesaj postat pe Facebook, potrivit Libertatea.ro.

Autorităție au transmis că astfel, pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii și studenții puteau să își procure abonamentele de transport, se reduce și aglomerația care se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea școlii.

Citește și: Arată ca o școală din afară, dar se află într-un sat din România. Imaginile de după renovare sunt virale în mediul online

Abonamentele pentru mijloacele de transport public pentru elevii şi studenţii care învaţă în şcolile şi unversităţile de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov vor fi eliberate online, în urma încheierii unui protocol între Ministerul Educaţiei şi STB SA.

În baza acestui document, Ministerul Educaţiei va permite accesul STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) şi la Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida şi verifica automat, în condiţii sporite de securitate informatică şi cu respectarea legislaţie privind datele cu caracter personal, calitatea de elev sau student a beneficiarului, potrivit News.ro.

Noua platformă va permite obţinerea abonamentelor metropolitane din zona Bucureşti - Ilfov valabile pe perioada anului şcolar, pe toate liniile de transport public de suprafaţă, indiferent de operatorul de transport, conform legislaţiei în vigoare.

„Transformarea digitală a proceselor pleacă de la nevoile consumatorului. Prin acest parteneriat oferim elevilor posibilitatea de a folosi tehnologiile actuale în vederea obţinerii mai rapide a abonamentelor de transport, fără a se mai deplasa la centrele de vânzare ale STB SA”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ.

Cum poți obține abonamentele STB gratuit pe telefon, pas cu pas | Tutorial VIDEO

În primul rând, pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să fie elev sau student înscris la o unitate de învățământ acreditată din București sau județul Ilfov. Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

Citeşte mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Aplicația YouthTB din poate fi descărcată din:

App Store – https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884?l=ro

Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.stbsa.ticketing

Citește și: Cum vor primi elevii note, potrivit noilor reguli. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu: „Dacă ai 3 ore de matematică, vei avea 6 note”

După descărcare elevul sau părintele trebuie să completeze respectivul formular cu date precum numele de familie, CNP-ul și tipul utlizatorului și ulterior, se alege o parolă.

După ce contul a fost creat și verificat, utlizatorul va primi un cod de activare pe adresa de email.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

(P) Cum trebuie să arate un advertorial pentru a-și atinge scopul și a atrage atenția asupra companiei tale... Grupul Intact Media s-a clasat pe primul loc în SATI în luna august 2022, cu 15.057.865 vizitatori unici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x