Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Oficial! Când vor fi dublate alocațiile, în România! A fost anunțată data! Orban: „Am văzut prognozele şi putem avea resursele”

Prim-ministul Ludovic Orban și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au anunțat când vor fi dublate alocațiile copiilor, în România.

Oficial! Când vor fi dublate alocațiile, în România! A fost anunțată data! Orban: „Am văzut prognozele şi putem avea resursele”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor.

Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate cu 300 de lei copiii între 2 şi 18 ani şi cu 600 de lei pentru cei între 0 şi 2 şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani.

Klaus Iohannis, despre ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile! „Ne găsim într-o situație complicată. Nu sunt bani pentru ce s-a propus inițial”

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.

23 de lei în plus la alocații, din august. Veniturile pentru copii și elevi ar urma să mai crească o dată în 2020, susține Ministrul Muncii

Violeta Alexandru a precizat că la realizarea proiectului s-a consultat cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai Ministerului Justiţiei.

„Practic, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resursele în ritmul de creştere a alocaţiilor”, a spus şi premierul Ludovic Orban.

Recomandari