Klaus Iohannis, despre ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile! „Ne găsim într-o situație complicată. Nu sunt bani pentru ce s-a propus inițial”

Președintele României, Klaus Iohannis, a explicat, miercuri, ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor și alocațiilor copiilor, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis, despre ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile! „Ne găsim într-o situație complicată. Nu sunt bani pentru ce s-a propus inițial”

„Ne gasim intr-o situatie foarte comlicata din punct de vedere nu doar epidemiologic, ci si economic si electoral. Ne dorim sincer sa crestem si alocatiile si pensiile. Insa de la dorinta simpla la neputinta sincera, este o cale un pic mai lunga.

Totusi, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea probabil un deficit considerabil mai mare.

In aceste conditii, cand ne lupta sa revigoram economia romaneasca, nu cred ca se asteapta cineva ca toate cheltuielile planificate initial sa poata fi facute. Nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat Guvernul sa vina cu solutiile cele mai bune, pentru majorari atat cat se poate”, a spus președintele.

Ce se va întâmpla cu noul an școlar. Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! „Școala nu va începe în condiții normale”

Șeful statului a mai spus că majorarea alocațiilor se va putea face în etape, iar primul pas va putea fi făcut destul de repede.

Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor din 27 septembrie: „Campania electorală este destul de greu de organizat”

„Lucru similar pot sa spun si despre pensii. Este destul de evident ca o crestere de 40% pur si simplu nu este posibila. Pe de alta parte, este rezonabil sa ne gandim la cresterea pensiilor.

Nu putem lasa categoria cea mai vulnerabila sa plateasca integral costul recesiunii sau a contractiei economice. Pensiile vor creste. Cat va fi aceasta crestere va calcula Guvernul si vor veni cu masurile de rigoare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri